REKLAMI GEÇ

IMF ve Dünya Bankası karşıtları meydanlarda

IMF ve Dünya Bankası karşıtları meydanlarda

TMMOB, DİSK ve KESK’in Denizli’deki temsilcileri, Delikliçınar Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile yıllık toplantılarını gerçekleştirmek için ülkemizde olan IMF ve Dünya Bankası’nı protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2009 Salı, 17:18

Protesto eylemine TMMOB; KESK ve DİSK’in Denizli’deki temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda oda başkanı ve sendikacı katıldı. IMF ve Dünya Bankası’nı protesto eden basın açıklamasını, kurumlar adına KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol okudu. Açıklamasına Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi’ye yönelik silahlı saldırı kınayarak başlayan Akyol, “IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantı yapmak için ülkemizdeler. Küresel sermayenin krizi nasıl en ucuz yoldan atlatacağını tartışmak, yeni taktikler, stratejiler oluşturmak için İstanbul’da buluştular. İstanbul Valiliği ve Belediyesi, aylardır bu toplantı için hummalı bir faaliyet içinde; toplantının yapılacağı bölgeler asfaltlandı, temizlendi, yeniden donatıldı. Amaç daha 3 hafta önce yurttaşlarını sele teslim eden, varoşlarında milyonlarca yoksul emekçinin sefalete mahkûm edildiği İstanbul’u küresel bir kent olarak pazarlamak; IMF’ye şirin görünmek. Ama onların şirin görünmek istediği küresel sermaye kurumlarının kim olduklarını biz emekçiler çok iyi biliyoruz. IMF’yi de Dünya Bankası’nı da, Türkiye’nin emeğinin hakkıyla geçinme mücadelesi veren, bu ülkenin değerlerini yaratan, hayatı her gün yeniden kuran, okutan, yazdıran, sağaltan, inşa eden, üreten emekçileri çok iyi biliyoruz. Stand-by’larını, kemer sıkma programlarını, faiz dışı fazla hedeflerini, harcama disiplini programlarını çok iyi biliyoruz. Çünkü yıllardır bu kurumların oluşturduğu programları harfiyen uygulayan hükümetler tarafından yönetiliyoruz. Her politikaları aleyhimizedir, yaptıkları her şey, attıkları her adım emekçilere, yoksullara, halklara karşıdır” dedi.

IMF ve Dünya Bankası’nın krize karşı aradığı çözümün, krizin patlattığı işsizliğe yönelik bir çözüm olmadığını belirten Şenol Akyol açıklamasın şu sözlerle sürdürdü: “Onların krize yönelik aradıkları çözüm, insanlığın yaşadığı sefalete ve açlığa yönelik bir çözüm değildir. Onların aradığı çözüm gezegenimizi bir çöle çeviren sermayeyi durdurmaya yönelik bir çözüm değildir. Onların aradığı çözüm, artık her tarafından dökülen, ve insanlığa savaş, gözyaşı ve sefaletten başka bir şey getirmeyen bu küresel sömürü düzenini sürdürmeye yönelik bir çözümdür. Evimize bir ekmek az götürüyorsak bunun nedeni onların politikalarıdır. İşimizi, aşımızı bir günde kaybedip kapının önüne konuluyorsak bunun nedeni onların politikalarıdır. Sanki yaşanan krize bizzat kendi politikaları yol açmamış gibi bu politikalarda inat edecekler. Biz bu ülkenin emek ve meslek örgütleri olarak burada kapitalist sistemin merkezi kurumları IMF ve Dünya Bankası’na defol diye haykırıyor ve bu sömürü düzenine karşı sonuna kadar direneceğimizi dile getiriyoruz. Krizin bedelini ödememek için işyerlerinde, mahallelerde, sokaklarda bu direnişi yükselteceğiz. Grevlerle, boykotlarla, kitle gösterileriyle, eylemlerle halkın taleplerini IMF reçetelerine karşı haykıracağız. Bizi mahkum ettiğiniz işsizliğe, yoksulluğa, ekolojik felakete ve savaşlara karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı