REKLAMI GEÇ

İMO Denizli Şubesi seçimlere hazırlanıyor

İMO Denizli Şubesi seçimlere hazırlanıyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi’nde seçim heyecanı başladı. Yeniden adaylığını açıklayan İMO Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, tüm mühendisleri birlik olmaya çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meslek örgütlerinden “Türk-Türkiye” isimlerinin kaldırılmasını istemesini değerlendiren Şenel, “Kilit bozuk diye kapı atılmaz. Neden ben de cezalandırılıyorum?” diye sordu. Şenel, Türkiye’nin daha fazla değil, daha kaliteli mühendise ihtiyaç duyduğunu da dile getirdi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2018 Cuma, 13:38

İMO Denizli Şubesi’nde, 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek, 14. Dönem Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. Oda Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, genel kurulda yeniden göreve talip olacağını, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Şenel, farklı renklerin aynı çatı altında buluşabileceği bir odaya ihtiyaç olduğunu belirterek, mühendislerden destek istedi. Oda seçimlerinin siyasi parti seçimlerine dönüştürülmesi anlayışını reddettiklerini dile getiren Şenel, “Oda yönetimi geniş bir yelpazede oluşturulmalı, tüm siyasi görüşlerin bir arada bulunabileceği ortam hazırlanmalıdır. Kendinden olmayanı sürekli yargılayan ve ötekileştiren bir anlayışa karşıyız” dedi.

14. dönem hedeflerini de açıklayan Başkan Şenel, “Denizli bir deprem şehri ancak ne yazık ki bir mastır planı yok. Bu dönemde, mastır planı adımını atmak istiyoruz. Ayrıca Denizli’de kentsel dönüşüm konusunda da bir yol haritası belirlenmesi gerekiyor. Fiziki koşullar nedeni ile arsa üretmek oldukça zor ama inşaatın canlanması için kentsel dönüşümü gerekli” diye konuştu.

“BU KADAR MÜHENDİSE GEREK YOK”
Çok fazla mezun ve işe tutunamamış genç mühendis olduğunu belirten Şenel, “Türkiye’nin bu kadar çok mühendise ihtiyacı yok. En azında mühendislik fakültelerinde 2. öğretim kapatılmalı. Daha fazla mühendise değil, daha kaliteli mühendise ihtiyacımız var” dedi.

“BÖYLE BİR CEZALANDIRMAYI ŞAHSEN HAKETMİYORUM”
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik yaptığı, “Türk ifadesi Bakanlar Kurulu kararıdır ancak derhal kaldırılmalıdır” sözünü de değerlendiren Şenel, “Böyle bir cezalandırmayı ben şahsen hak ettiğimi düşünmüyorum. Cezalandırma varsa, kişisel olarak uygulansın. İnşaat mühendisleri ailesi olmaktan da, Türk olmaktan da gurur duyuyorum. Neden ben ceza alayım ki? Kapının kilidi sorunlu diye, kapıyı parçalayıp çöpe atmayı kabul edemiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı