REKLAMI GEÇ

“Kadına şiddet son bulsun!”

Denizli Soroptimist Kulübü Derneği (İş ve Meslek Kadınları Derneği) ile Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği ortaklığında “Toplum Duysun, Şiddet Son Bulsun” temasıyla hazırlanan proje, Denizli Basın Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2009 Salı, 01:00

Projenin detaylarını, Denizli Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Bilge Başöz, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği Başkanı Ayşe Balkanay ile Proje Kordinatörü Huriye Demirhan anlattı. Sosyal sorumluluk gereği bugüne kadar birçok farklı konuda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Denizli Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Bilge Başöz, “İştirakçisi olduğumuz bu proje ile toplumun en büyük kanayan yarası olan kadına uygulanan şiddet konusuna dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Şiddete maruz kalan kadınların, yasal anlamda neler yapması gerektiğini bu proje kapsamında anlatacak, kadınların bilinçlenmesini sağlayacağız” dedi.

Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği Başkanı Ayşe Balkanay ise yaptığı konuşmada son yıllarda kadınlara sadece fiziksel şiddetin değil psikolojik şiddetin de uygulandığına dikkat çekti. Proje ile kadınların, maruz kaldıkları şiddetin farkına varmalarının sağlanacağını söyleyen Balkanay, “Sosyal, ekonomik, dinsel baskılar da kadın üzerinde bir şiddet unsuru. Sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da kadınlar şiddete maruz kalmakta. Biz bu konuda da kadınların bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘Toplum Duysun, Şiddet Son Bulsun’ temasıyla hazırlanan projenin yürütücülüğünü üstlenen Proje Koordinatörü Huriye Demirhan da yaptığı konuşmada teknik bilgiler aktardı. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından projenin mali destek aldığını dile getiren Demirhan, “Projenin amacı ilimizde kadına yönelik şiddetin azaltılması olup, projenin 5 ayda tamamlanması beklenmektedir. Proje kapsamında üç ayrı sosyoekonomik bölgede konferans düzenlenmesi, karikatürlerle desteklenen kitap ve broşür hazırlanması ve etkinliklere katılan kadınların yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlara bu kitapların dağıtılması, skeçler hazırlanarak gösterime sunulması planlanmıştır. Mehmetçik, Gürpınar ve Sevindik Mahalleleri’nde gerçekleştireceğimiz toplantılarda, 300 kadına eğitimler verilecek ve öğrendiklerini çevrelerine yayması istenecek” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı