REKLAMI GEÇ

Kadınlar alana indi

Kadınlar alana indi

Kendilerini feministler olarak adlandıran bir grup kadın, Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı. Davul eşliğinde dans eden kadınlar, savaş karşıtı sloganlar attı, “Savaşlar bitsin, kadın cinayetleri son bulsun” yazılı pankartlar taşıdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Mart 2016 Pazartesi, 20:07

8 Mart arifesinde bir grup kadın, Gazi Bulvarı üzerinden yürüyerek Delikliçınar Meydanı’na geldi. Savaş ve kadın cinayeti karşıtı pankartlar taşıyan kadınlar, sloganlarında da barış isteklerini dile getirdiler.

denizli-kadinlar-gunu-eylem-2

Güvenlik önlemleri arasında Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüyen ve kendilerini feminist grup olarak tanımlayan kadınlar adına yapılan açıklamada, “Bu yıl da sevişmek istemediğimiz için, tuzluğu uzatmadığımız için, boşanmak istediğimiz için, barışı haykırdığımız için öldürüldük. Bu yıl da katillerimiz kocalar, eski kocalar, erkek kardeşler, sevgililer oldu. Bu yıl da erkekler öldürürken, erkek devletin tüm kurumları tarafından, erkek katil kollandı. Artık tek bir gün, tek bir kadının katledilmesine tahammülümüz kalmadı. 8 Mart, kadınların direnişlerinin tarihidir. Bizler bütün kadınların isyan ve mücadele gününü selamlıyoruz” denildi.

denizli-kadinlar-gunu-eylem-6

Açıklamanın ardından sloganlar atan ve bir süre meydanda dans eden kadınlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

denizli-kadinlar-gunu-eylem-4

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı