REKLAMI GEÇ

Kıbrıs Türkünü kurtaran harekat 41. yılında

Kıbrıs Türkünü kurtaran harekat 41. yılında

Kıbrıs’ta yaşayan Türkleri, “Ayşe Tatile Çıksın” pararolasıyla özgürlüğüne kavuşturan harekat 41. yılında. Harekata katılan Kıbrıs gazisi ve Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, bu harekatla Ada’da yaşayan Türklerin yok olmaktan kurtarıldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2015 Pazartesi, 12:00

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, harekatın 41. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ı ilhak ederek, batıdan güneye kuşatmayla Türkiye’nin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan’ın, Ada’daki Türk varlığını ortadan kaldırmak için 15 Temmuz 1974’de darbe gerçekleştirdiğini, bunun üzerine Londra ve Zürih antlaşmaları gereği garantör devlet olan Türkiye’nin barışı tesis etmek, soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla barış harekatı’nı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Türk ordusunun 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’a başarılı bir harekat icra ederek, Kıbrıs Türkünü yok olmaktan kurtardığını, Ada’daki soydaşlarımızın 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuştuğunu, Yunanistan’ın hayali Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömüldüğünü vurgulayan Helvacı, sözlerine şunları ilave etti:

“20 Temmuz, Kıbrıs Türkü’nün esaretten kurtulduğu bir gündür. 20 Temmuz, yavru vatanın anavatana kavuştuğu gündür. Kıbrıs Adası, bugün barış ve huzur içindedir. Kıbrıslı Türkler, 20 Temmuz 1974’den itibaren kendi vatanlarında hür ve bağımsız yaşamaktadır. Kıbrıs’ta 1974 öncesine dönüş asla söz konusu olamaz. Kanla alınan toprak artık vatan toprağıdır, terk edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. Bugün de ister içeriden, isterse dışarıdan nereden gelirse gelsin; hürriyetimize, bağımsızlığımıza ve topraklarımıza karşı her türlü tehdit yüce Türk milletinin azim ve iradesi karşısında yok olmaya mahkumdur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı