REKLAMI GEÇ

Maliyecilere eğitim

Maliyecilere eğitim

Kamu taşınmazlarının yatırımlara tahsisine ilişkin usul ve esaslar ile taşınmazların planlama ve uygulamasında karşılaşılan sorunlar ile ilgili Karahayıt Maliye Sosyal Tesisleri’nde bölgesel eğitim semineri verildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2009 Salı, 17:23

Eğitim seminerine katılmak üzere ilimize gelen Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. Vali Erkmen ve Genel Müdür Abdullah Kaya, makam ziyaretinin ardından, Karahayıt Maliye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen bölgesel eğitim seminerinin açılışına katıldılar.

İki gün süren seminerin açılışına Vali Erkmen ve Genel Müdür Abdullah Kaya’nın yanı sıra Daire Başkanı Serdar Gündoğan, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, Denizli Defterdarı Mehmet Özefe ve Denizli, İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Manisa ve Burdur illerinin Milli Emlak Müdürleri katıldı.

Eğitim seminerinin açılışında bir konuşma yapan Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, birinci eğitim konusunun kamu taşınmazlarının yatırımlara tahsisinde esas ve usullerde yapılan düzenlemeyi katılımcılarla paylaşmak olduğunu ifade etti. Kaya, “Bu düzenlemelere sizlerin de görüş ve önerilerinizle bütünü ile olgunlaştıktan sonra defterdarlarımızın öncülüğünde, sayın valilerimizin himayesi ile bulunduğunuz illerde yatırımcılara, sanayi ve ticaret odalarını ziyaret ederek anlatmanız ve onlara bu yönde bilgi vererek yatırım için en azından bir tuğla da bizim koymaya çalışmamızı temin etmenizi istiyoruz. Bunun için broşürler de hazırlıyoruz. 1998 yılında bu uygulama başlamış, maalesef başarılı bir uygulama sonucunu göremedik. Nerede hatalar yaptık, bundan sonraki esas ve usullerin en azından yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Geçmişteki uygulama sonuçlarımızın sonucu yüzde 10 değil. Burada temel hatalarımıza baktığımızda doğru yerde, doğru yatırımcıyı, doğru yatırım konusuyla birleştiremiyoruz. Böyle olunca ister istemez sonuç negatif oluyor. Bugün bu konuyu daha ayrıntılı bir şekilde tartışacağız” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, ülkemizin en önemli sorunlarının başında istihdamın geldiğini ifade ederek, “O zaman düzgün yatırımcı bulup yatırım yapmasını ve istihdam yaratmasını sağlamamız gerekiyor. Bir kişinin bile çalışabileceği bir ortam yaratmak en hayırlı iştir. Arkadaşlarımız kanunlar dairesinde yatırımcılara her türlü yardımı yapmalıdırlar” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’na da değinen Vali Erkmen, ajansın, Milli Emlak Müdürlükleri ve Defterdarlıklarla ortak hareket ederek, yatırım yapılması ve istihdam sağlanması hususunda, koordineli bir çalışma içerisinde olacağını söyledi.

İki gün sürecek olan eğitim seminerinde kamu taşınmazlarının yatırımlara tahsisine ilişkin esas ve usuller ile planlama ve uygulama kapsamında hazine taşınmazları konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı