REKLAMI GEÇ

Memurlardan sakızlı eylem

Memurlardan sakızlı eylem

Türk Büro Sen Denizli Şubesi üyeleri, düzenledikleri sakızlı eylemde, 2010 yılında memurların fazla mesai ücretlerine 5 kuruşluk zam öngörüldüğünü açıklayarak, memurlara ve vatandaşlara sakız dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2009 Salı, 17:20

Türk Büro Sen Denizli Şubesi üyeleri, 2010 yılında memurların fazla mesai ücretlerine 5 kuruşluk zam öngörülmesini, yaptıkları sakızlı eylemle protesto ettiler. Özel İdare İş Hanı önünde toplanan memurlar, yanlarında getirdikleri sakızları göstererek, yapılması planlanan zamla ancak, sakız alabildiklerini savundular.

Eylemde basın açıklaması yapan Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı İsmail Maral, 2010 yılı bütçesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunan hükümetin kamu çalışanına yüzde 2.5’luk zam öngördüğünü belirterek, ”Bu kamu çalışanıyla alay etmektir” dedi. Hükümetin, memurların mesai ücretlerine de 5 kuruşluk zam öngördüğünü belirten Maral, marketlerde ve bakkallarda yaptıkları araştırmada, 5 kuruşa ancak bir sakız alabildiklerini ifade ederek, şöyle dedi:
”Evet, bu zamla kamu çalışanı sadece bir sakız alabiliyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz, biz bu zamla sadece bir sakız alabiliyoruz. Vermeyin bu zammı, istemiyoruz. 5 kuruşu çocuğumuza versek, bize güler. Bari bizi çocuklarımıza karşı güldürmeyin” dedi. Maral, fazla çalışmada uygulanacak ücretin, brüt maaşın saat başına düşen tutara çekilmesini istediklerini, 5 kuruşluk zammı kabul etmediklerini dile getirdi.

Eylemin ardından memurlar, yanlarında getirdikleri sakızları, önce memurlara ardından da vatandaşlara dağıttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı