REKLAMI GEÇ

MMO’NUN KASPAROVLARI

MMO’NUN KASPAROVLARI

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.

/ DENİZLİHABER / 31 Ekim 2009 Cumartesi, 17:56

Makina Mühendisleri Odası 7. Yıl Salonu’nda düzenlenen törene, TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Fatih Yaşa, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hüseyin Hadımlı, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli İl Satranç Temsilcisi Halil İbrahim Darı, yarışmacılar, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Fatih Yaşa; “Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Ödül Töreni için burada toplanmış bulunuyoruz. TMMOB Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale getirdiğimiz satranç turnuvasını gösterilen ilginin fazlalığı bizleri gerçekten sevindirmiştir. Ülkemiz ve Denizlimizde sporun sadece futbol olarak algılandığını düşünürsek; 3 kategoride, en küçüğü 2004 yılı doğumlu olan yüzlerce her yaştan yüzlerce satranççının yer alması bizlerin ne kadar doğru bir etkinliğe katkı koyduğumuz göstermektedir. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratan, kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olan, konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimseterek, insanları ezberci zihniyetten arındıran, başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösteren, kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğreten satrança gösterdiğiniz bu ilgi için hepinize teşekkür ediyor, turnuvaya katılan bütün yarışmacıları bir kez daha kutluyorum” dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, böylesi önemli bir etkinliğe emek verenlere teşekkür ederek; “Turnuva başladığında gördük ki bu büyük ilgi doğru bir çalışma yapıldığını göstermiştir. Küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 450 sporcunun yer alması bizleri gerçekten çok sevindirmiştir. Bu konuda burada bulunan aileleri candan kutluyorum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.
Turnuvaya katılan 64 minik satranççı ile engelli yarışmacıların tamamına katılım belgesi ve satranç takımı verildi.
Turnuvada dereceye girenler şunlar:
Küçükler Kategorisinde (2001-2000-1999-1998 doğumlular):
Çağlar Sevinç, Batuhan Özen, Oğuzhan Bilenoğlu
Yıldızlar Kategorisinde (1997-1996-1995 doğumlular):
Mustafa Sercan Şencan, Süleyman Sefa Ayran, Mevlüthan Coşkun
Gençler Kategorisinde (1994 ve üstü doğumlular):
Mehmet Metin, Ömer Satıcı, Ali Özen
Turnuva yönergesine göre en küçük katılımcı ve engelli sporcu ödülünü alan sporcular:
En küçük kız sporcu, İlayda Kaygısız (24.03.2003)
En küçük erkek sporcu Yiğit Ozaner (07.08.2004)
Bedensel engelli sporcu, Abdullah Küreş
Görme engelli sporcu Recep Aydeniz’e ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı