REKLAMI GEÇ

Onların da merkezi olacak

Onların da merkezi olacak

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesinin açtığı kermese katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dernek üyelerinin en çok istediği Gündüz Yaşam Merkezi’ni oluşturmak için araştırmalar yapıldığını belirterek müjde verdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2015 Pazartesi, 11:13

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen ‘Dernek Yararına Kermes ve İkinci Bahar Alışverişi’, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde açıldı.

Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve dernek üyeleri katıldı.

Kermesin açılış kurdelesini kesen Başkan Zolan, “Alzheimer Derneği’ni çok fazla önemsiyorum. Çünkü halkımız arasında farkındalığını unutmamamız gereken bir rahatsızlık. Bunun bize hatırlattıkları için derneğimize teşekkür ederim. Alzheimer hastalarımız için Gündüz Yaşam Merkezi yapılmasını düşünüyoruz. Denizli’de olması gereken bir merkez. İnşallah yakın bir zamanda yapılmasına dair bir müjde vermeyi umuyoruz” dedi.

Denizli’de Gündüz Yaşam Merkezi olması gerektiğini belirten Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Kader Kurban, “Alzheimer rahatsızlığı olanların da sosyal bir yaşama kavuşması gerekiyor. Bu yaşam merkezinde hastalarımız spor yapabilecek, santranç oynayabilecek, keyif alacağı birçok etkinliği burada bularak motive olacak. Bizim en çok isteğimiz bu yaşam merkezi. Kermesimizden elde edeceğimiz geliri ilk önce kıyı ilçelerde yaşayan ihtiyaç sahibi alzheimer hastalarımıza bağışlayacağız” diye konuştu.

denizli-alzmheir-dernegi-gunduz-yasam-merkezi-ic

Perşembe günü tamamlanacak olan kermeste tekstil ürünleri, kıyafetler ve romanlar satışa sunulurken özel hastanelerin açtıkları platformlarda da hastalık hakkında vatandaşlar bilinçlendiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı