REKLAMI GEÇ

Özbay: Pardon diyenler sorumluluktan muaf mı?

Özbay: Pardon diyenler sorumluluktan muaf mı?

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, okullarda dağıtılan kitaplarda aleni bir şekilde Fetullah Gülen’in övüldüğünü, bunun fark edilmesiyle de 4 gün önce toplatıldığını ve yenilerinin dağıtıldığını söyledi. Özbay, “İlgili ilgisiz birçok kişi FETÖ iddiasıyla gözaltına alınırken, kitapta FETÖ’yü öven yayınevi ile çalışmaya nasıl devam ediliyor? Bu sürecin sonunda kimler pardondan, kimler kandırıldık pişmanlığından faydalanabilir?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2016 Çarşamba, 15:29

Okullarda dağıtılan kitaplar ile ilgili tartışmalar sürüyor. Eğitim-Öğretim döneminin başlamasından uzun süre sonra okullara kitapların gönderilmesinin ve öğrencilerin kitapsız ve öğretmensiz olması eleştirilerine, bu kez de içerik gündeme geldi.

denizli-emniyet-mudurlugu-turcu-kitabi-1

“MEB’DEN SKANDAL AÇIKLAMA”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, eğitim-öğretim yılının bilersizlik, eksik ve kaos ile başladığını belirterek, aynı belirsizliğin sürdüğünü söyledi. Özbay, “Öğrencilerimiz kitaplarının neden olmadığı ve öğretmenlerine ne olduğuyla ilgili sorular net cevaplar beklerken, MEB kitapların olmamasıyla ilgili ilginç bir açıklama yaparak yeni bir skandala imza atmıştır. Kitapları hazırlayanların ve MEB içerisindeki görevlilerin FETÖ cemaati ile bağlantılı olduğunu, o nedenle kitapların yeniden basılacağını ve bazı yayınların yasaklandığını, kesinlikle kullanılmaması gerektiğini ifade etmiştir. MEB tarafından onaylanarak yıllardır basılan ve bugün toplatılan ve tekrar basılması gereken kitapların devlete maliyeti onlarca okul ve yüzlerce öğretmen demektir. Bunun sorumluları hesap vermeyecek midir?” dedi.

Son 15 yılda laik ve bilimsel eğitime vurulan darbelerin azımsanmayacak boyutlarda olduğunu ileri süren Özbay, “Özellikle 4+4+4 ile başlayan demokratik, laik ve bilimsel eğitimi yok etme çabaları, nerdeyse tüm okulların imam hatipleştirilmesi, proje okulları ve imam hatip lisesi sosyal bilimler – imam hatip fen lisesi uygulamaları ile devam etmektedir” dedi.

“SAHTE KAHRAMANLARI DERS KİTAPLARINA SOKTULAR”
Yılardır cemaate bile bile ödün verenlerin, ‘bugünü kurtaralım yarına sonra bakarız’ diyenlerin, sahte kahramanları ders kitaplarına kadar soktuklarını ileri süren Özbay, “Dini siyasi çıkarları için kullananların referans alındığı kitaplar bu yıl da okullarımızda dağıtıldı. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini unutturmak, yok etmek için bu sefer de 6. sınıf Türkçe ders kitabında çocuklarımıza sahte yazarların uydurma hikayeleri anlatılmıştır. Dörtel yayınlarının 21. ve 22. sayfalarındaki uyduruk hikaye içeriği ve alıntılandığı kaynak bakımından tam bir ucubedir. Ulusal değerlerimize ait, halkın sevgi ve saygısını kazanmış onlarca aydın, yazar, sanatçı, bilim adamı varken bu yapılanın tek amacı olduğunu göstermektedir. O da laik bilimsel demokratik eğitimi yok etmektir” dedi.

“ALENİ BİR ŞEKİLDE FETÖ ÖVÜLÜYOR”
6. sınıf Türkçe kitaplarının dağıtıldığını ve ardından toplatılarak 4 gün sonra yenilerinin verildiğini belirten Özbay, “Dağıtılan ilk kitapta yer alan sözüm ona okuma parçası ile FETÖ övülürken, ikinci kitapta son paragraf çıkarılarak ‘pardon’ denmiştir. Sorumluktan kurtulmak için ne yapılmıştır? Birçok kişi somut delillere ihtiyaç duymadan ve savunma hakkı gasp edilerek görevden atılıp açığa alınırken, aynı yayınevi tarafından basılıp okullarda dağıtılan bu kitap hiç bir açıklama yapılmadan toplatılmış ve sadece 22. sayfadaki metnin son paragrafı değiştirilerek öğrencilere tekrar dağıtımı yapılmıştır. Bu durum sadece bizlerin değil öğrencilerin de gözünden kaçmamıştır. ‘Pardon’ diyenler kitap basmaya, kazanç elde etmeye; “kandırıldık” diyenlerin siyaset yapmaya devam ettiğini görüyorken, savunma hakkı bile verilmeden görevden atılan ya da açıkta bekleyen birçok kişinin ve ailelerinin geleceği ne olacak?” diye konuştu.

“PARDON DİYENLER SORUMLULUKTAN MUAF MI?”
FETÖ propagandası yapılan ders kitaplarının dağıtılması ve ardından toplatılmasıyla ilgili açıklama beklediklerini belirten Özbay, “Bir hafta içerisinde aynı yayın evinin bastığı iki kitabı dağıtan ve hiçbir açıklama yapmayan Milli Eğitim yetkilileri pardon mu demektedir? ‘Pardon’ diyenler sorumluktan muaf mıdır? Kimlerin kandırılma, hata yapma ya da ‘Pardon’ deme hakkı vardır? Yıllardır kitaplarımızın içerisine yerleştirilen bilimsellikten uzak ifadeleri ve kendilerine göre nesil yetiştirme derdine düşmüş kişilerin yaptıklarının hesabı sorulmayacak mıdır? Çocuklarımızın demokratik, bilimsel, laik, çağdaş, parasız ve ulusal eğitim hakkını gasp edenlerden hesap sorulmayacak mıdır? Öncelikli amacı kendini kurtarmak olan MEB yöneticileri, bu kitabın 2016 tarihinde basımına ve dağıtımına izin veren TTK üyeleri ve ilimizde dağıtılmasından sorumlu yetkililer nerededir? Neden konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınıyorlar ya da açıklama yapma gereği duymuyorlar?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı