REKLAMI GEÇ

Poşetsiz alışveriş çağrısı

Poşetsiz alışveriş çağrısı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, alışverişte naylon poşet yerine bez torba kullanılması için kampanya başlattı.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2009 Perşembe, 19:31

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, alışverişte naylon poşet yerine bez torba kullanımını teşvik etmek amacıyla kampanya başlattı. Kampanya kapsamında afişlerle vatandaşların dikkati çekilmeye çalışılırken vatandaşlara da bez poşet dağıtılıyor.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kadın Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Meclis Çevre Grubu Başkanı Ayşe Türk ve Gönüllü Kadın Zabıtalar Grubu sözcüsü Fatma Kılınç önderliğindeki meclis üyesi hanımlar, Çınar Meydanı’nda kampanyayı başlattı. Kadınlar, burada bilgilendirme broşürü ve bez poşet dağıttı. Naylon poşetin çevreye verdiği zararı ve kullanımına devam edilmesiyle dünyayı bekleyen tehlikeler hakkında vatandaşları bilgilendiren kadınlar, herkesten bez torbaları çantalarında ve ceplerinde taşıyarak kullanmalarını istedi. 

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, yarın çocuklara güzel bir dünya bırakmak için bugünden herkesin bir şeyler yapması gerektiğini belirterek, “Arkadaşlarıma bu güzel düşünceleri için teşekkür ediyorum. 2 dönemdir bu proje için uğraşıyoruz. Yarın çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için bugünden çalışıyoruz. Büyük alış verişlerimizi bez torbayla yapalım çağrısında bulunuyorum. Herkesten bize destek vermelerini istiyorum” dedi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gönüllü Kadın Zabıtalar Grup Sözcüsü Fatma Kılınç da, ‘yeşil bir dünya için poşetsiz alışverişe geçin’ sloganıyla başlatılan naylon poşet kullanımının azaltılması projesine, gönüllü kadın zabıtalar olarak destek verdiklerini söyledi. Meclisin bez torba hazırlattığını kaydeden Kılınç, “Bu poşetleri her zaman çantamızda taşıyacağız. Az naylon poşet kullanacağız ya da kullanmamaya gayet edeceğiz. Bunların sayesinde bez torba kullanmaya başlayacağız. Biz halka örnek olma açısından bez torbayla alış veriş yapacağız. Ardından tüm halkın da kullanması için çaba harcayacağız. Yeşil bir dünya, temiz bir çevreyi geleceğe bırakmış oluyoruz. Bize destek olan Gökhan Tekstil’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı