REKLAMI GEÇ

Şehit ailelerinden veryansın

Şehit ailelerinden veryansın

Hükümetin açılım politikasına destek için Kuzey Irak’taki kamplardan inerek Türkiye’ye giriş yapan 34 PKK’lıya yapılan muamele, şehit ailelerinin tepkisini çekti. Yaklaşık 300 kişilik şehit yakını, belediye önünde toplanarak açılımı protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 31 Ekim 2009 Cumartesi, 18:02

Hükümetin ‘demokratik açılımı’ çerçevesinde, dağdan inen 34 PKK’lıya yapılan muamele, şehit ailelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Öğle saatlerinde Delikliçınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 kişiden oluşan şehit aileleri ve yakınları, yağmur altında basın açıklaması yaparak, açılımı ve PKK’lıların karşılanmasında yaşanan görüntüleri protesto etti.

Şehitlerin resimleriyle meydanda toplanan şehit aileleri, evlatlarını bu vatan için şehit verdiklerini ve başbakanın kendi oğullarını da geri vermesini istedi.

Yağmur altında basın açıklaması yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, elleri kanlı olan kişilerin bu ülke tarafından affedilmesini tarihin affetmeyeceğini ve PKK’lıların serbest bırakılmasının Türk hukuk sistemini de zedelediğini söyledi.

Açıklamasında hükümete de tepki gösteren Öztürk, “Güzel şeyler olacak, analar ağlamayacak diyenlere karşın bu olay güzel mi olmuştur. Şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır. Şehitlerin kanlarından rengini alan kırmızı bayrağımız ise siyaha dönüşmüştür” dedi. Basın açıklamasının ardından şehit aileleri İstiklal Marşı okuyarak, dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı