REKLAMI GEÇ

Tokaç, gazetecileri bilgilendirdi

Tokaç, gazetecileri bilgilendirdi

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde, her ay düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı’na konuk olan Sosyal Güvenlik Kurumu Denizli İl Müdürlüğü Danışmanı Taner Tokaç, SSGSS Kanunu hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

/ DENİZLİHABER / 29 Kasım 2008 Cumartesi, 01:00

Tokaç, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi’nde, gazetecileri, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hakkında bilgilendirdi. Gazetecilerin, 212 sayılı yasadan kaynaklanan itibari hizmet süresi hakkının, yeni SSGSS’nin yürürlüğe girmesi ile kaldırılmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Tokaç, “1 Ekim’den sonra gazetecilere itibari hizmet süresi uygulanmayacak. Ancak 1 Ekim 2008’e kadar kazanılmış olan haklar saklı kalacak” dedi.

Tokaç, yeni kanunda yer alan, “Düşük aktif pasif oranı”, “hızlı yaşlanma süreci”, “emekli aylığı ile prime esas kazanç arasında ilişkinin güçlü olması”, “Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kurlu çalışanların aktif ve emeklilik dönemlerindeki maaş oranları”, “Kademeli sigorta uygulamalarında değişiklik” konularında bilgi verdi.

Tokaç, 1 Ekim’e kadar isteğe bağlı sigortalı olanların, menfaatleri için mutlaka konuyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bilgi almaları gerektiğini söyledi.

Tokaç’ın gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlamasının ardından, DGC üyeleri, Cemiyet Başkanı Öztürk başkanlığında, her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri Danışma Meclisi Toplantısı’na geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı