REKLAMI GEÇ

12 EYLÜL AZABINI KARİKATÜRLEŞTİRDİ

12 EYLÜL AZABINI KARİKATÜRLEŞTİRDİ

Denizli’de mali müşavirlik yapan Ekrem Kılıç (55), 12 Eylül darbesi sonrası siyasi gerekçelerle gözaltına alındı. İşkenceyle sorgulandı, 5,5 yıl hapis yattı. Karikatüre merak saran Kılıç, yıllar sonra bu kötü kareleri mizahi bir çizgiyle karikatüre dönüştürüp sergiledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2010 Çarşamba, 16:22

Evli iki çocuk babası olan Ekrem Kılıç’ın ilk kişisel karikatür sergisi Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa katılan çok sayıda davetli sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Mali Müşavir olan Ekrem Kılıç, 1984 yılında siyasi nedenlerle cezaevine girdi. 5.5. yıl cezaevinde kalan Kılıç, tahliye olduktan sonra anılarını karikatüre yansıtmaya başladı. Daha sonra Kılıç’ın Gırgır ve Birgün gazetelerine gönderdiği bazı karikatürler yayınlandı.

Karikatür çizmeye devam eden Kılıç, Denizli’de karikatür ustası Mehmet Selçuk’la tanıştı. Daha önce de karma bir sergiye katılan Kılıç’ın, karikatürleri sanatseverler tarafından büyük beğeni toplamıştı.

Mehmet Selçuk’un katkılarıyla Ekrem Kılıç, ilk kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşadı. Kılıç, sergi açtığı için mutlu olduğunu söyleyerek, “Karikatürlerimde genellikle cezaevi anılırını yansıtmaya çalıştım. Bazılarında özgürlüğü çizmeye çalıştım” dedi. 52 eserin yer aldığı karikatür sergisi 10 gün açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı