REKLAMI GEÇ

65 engelli işbaşında

65 engelli işbaşında

Hollanda Dışişleri Bakanlığı Matra Programı kapsamında yürütülen ve Denizli Belediyesi’nin yerel koordinatörlüğünü üstlendiği Engelliler Çalışıyor Projesi’nde, işbaşı yapan engelli sayısı 65’e yükseldi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2010 Salı, 18:14

Denizli Belediyesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞ-KUR, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Ticaret Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve engelli dernekleri birlikteliğiyle, engellilerin kişisel becerilerini geliştirmesi amacıyla, 2009’da başlatılan proje tüm hızıyla devam ediyor.

Bir yandan kişisel becerilerin geliştirilmesine yönelik kurs açılırken, diğer taraftan kurs sonucu sınavda başarı gösteren engelliler de işe yerleştiriliyor. Proje kapsamında daha önce 48 kursiyer işbaşı yaparken, son kursla birlikte başarı sağlayarak işe yerleştirilenlerin sayısı 65’e yükseldi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, pilot proje uygulamaları kapsamında engelli vatandaşlar için eğitim ve istihdam çalışmasına devam edildiğini hatırlattı. Projeden faydalanmak isteyenlerin Denizli Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’ne müracaat etmeleri gerektiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Ök, “Müracaat sonrası Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü engelli veri tabanına kayıt yaptırılması gerekir. Kayıt yaptıran ve ilk görüşmesini tamamlayan engelli vatandaşlarımız, İŞ-KUR ve PAÜ tarafından uygun iş imkanlarına göre kurs alıyor. Ardından da becerisine göre işe yerleştiriliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 65 engellimiz işbaşı yaptı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı