REKLAMI GEÇ

80 YILDIR İÇMEYE SULARI YOK

80 YILDIR İÇMEYE SULARI YOK

Türkiye açlıkla boğuşan Somali için tek vücut oldu. Yüzlerce milyon liralık yardım topladı, ama Denizli’nin Acıpayam’a bağlı Alcı Köyü’nün 3 mahallesi 80 yıldır susuz.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2011 Çarşamba, 16:40

Denizli’nin Acıpayam’a bağlı Alcı Köyü’nün 3 mahallesinin sakinleri, bölgeye su getirilemediği için yıllardır kovalarla su taşıyarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Alcı Köyü Muhtarı DuraliMutlutürk, 80 yıl önce kurulan köylerinin Büyükharım, Sarot ve Yıkıntı mahallelerindeki yaklaşık 100 hanede yaşayan vatandaşların, bölgenin dağlık olması ve yakınlarda su kaynağının bulunmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinin, su ihtiyaçlarını yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki kaynaktan kovalarla evlerine su taşıyarak giderdiklerini ve en büyük hayallerinin bir gün evlerinde çeşmelerden suyun akması olduğunu ifade eden Mutlutürk, şunları söyledi: “Köyümüzün üç mahallesinde yaklaşık 80 yıldır, kuruldukları günden bugüne su yok. İl Özel İdaresi başta olmak üzere birçok yetkili merciye başvuruda bulunduk, 3 mahalleye su getirilmesi için. Değişik zamanlarda müracaatımız üzerine yetkililer bölgeye gelerek araştırmalar yaptı. Su olduğu umut edilen yerlere sondaj vuruldu ama sonuç hüsran. Üç mahallenin camilerinde bile su yok. Sorunu çözmek adına az miktarda da olsa akan suları bir depoda topladık. Ama yeterli olmuyor ve tekrar su aramaya çıkıyoruz. Yetkililerin bölgemize gelerek yakından incelemesini, vatandaşlarımızın yaşam çilesini görmelerini istiyoruz”

Denizli İl Özel İdare yetkilileri ise köye içme suyu bulmak için sondaj çalışması yaptıklarını ancak herhangi bir su kaynağına ulaşamadıklarını belirtti. Civar köylerin de söz konusu köyle suyunu paylaşmak istememesinden kaynaklanan sıkıntı yaşandığını ifade eden yetkililer, köye su getirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı