REKLAMI GEÇ

ARDINDAN BİR YIL GEÇTİ

ARDINDAN BİR YIL GEÇTİ

Geçen yıl bugün 14 yıllık işletmesinde yaşamına son veren iş adamı Osman Nuri Sözkesen’in görevini devralan oğlu Kemal Sözkesen, Denizlihaber’e konuştu. Sözkesen, “Funika mutluluk üretmeye devam ediyor. Biliyorum ki şimdi yukarıdan bakıp bizimle gurur duyuyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ekim 2010 Perşembe, 09:45

ACI OLAY DÜN GİBİ!
Denizli’nin en renkli simalarından biriydi. Yüzündeki eşsiz gülümseme ile özdeşleşen iş adamı Sözkesen, bir yıl önce bugün (7 Ekim 2009) Funika’daki çalışma ofisine kendini kilitlemiş, yakın çalışma arkadaşlarının tüm ikna girişimlerine rağmen, yaşamına ardında bir mektup bırakarak son vermişti. Sözkesen’in ölümü yalnızca Denizli’de değil tüm yurtta şok etkisi yaratmış, ekonomik krizin kentte yarattığı etkiyi çok acı bir şekilde gözler önüne sermişti. Günümüzde bile gerekçelerinin tartışıldığı acı olayın üzerinden tam bir yıl geçti. Ancak ünlü iş adamı unutulmuş değil.

UNUTULMAYACAK!
Bugün kent medyası irili ufaklı Sözkesen’e yer ayırarak ölümünün birinci yılında ünlü iş adamını andı. Ailesi ve çalışanları, bugün saat 12.00-14.00 arası Funika’da adına bir mevlit düzenliyor. Denizlihaber sabahın erken saatlerinde, görevi devralan oğlu Kemal Sözkesen ile konuştu. Sözkesen, ardından geçen bir yılı değerlendirirken duygularını gizleyemedi. Oğul Sözkesen’in yaşadığı yoğun duygu ses tonuna da yansıdı.

ERKENDEN ZİYARET ETTİ
Kemal Sözkesen, sabah ilk iş olarak babasını mezarında ziyaret ettiğini söyledi. Daha sonra fabrikaya gelerek onun için düzenledikleri mevlit ile ilgili çalışmaların başına geçtiğini dile getiren oğul Sözkesen, geçen bir yılda hem aile fertleri hem de Funika çalışanlarının inanılmaz bir kenetlenmeyle başlattığı mücadele sonrası fabrikayı yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi. “Son bir yıldır fabrikayı en iyi şekilde, onun gurur duyacağı bir seviyede yönetmeye gayret gösterdik” diyen Kemal Sözkesen, “Funika eskisi gibi mutluluk üretiyor. Bir aile gibi birbirimize kenetlenerek fabrikayı ayağa kaldırdık. Bundan dolayı çok gururluyuz. Geçen sene bugünü, bu saatleri düşündüğümüzde içimde kopan fırtınayı size anlatmam imkansız gibi geliyor. Ama bugün biliyorum ki babam yukarılarda bir yerlerde bizi izlerken çok mutlu ve bizimle gurur duyuyor. Bugün ona öğle saatlerinde tüm dostlarımızla bir araya gelerek kendi işletmesinden bir cevap göndereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı