REKLAMI GEÇ

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 79. yıldönümü

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 79. yıldönümü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Denizli’ye gelişinin 79. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2010 Perşembe, 17:24

Ulu Önder Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 79. yıldönümü nedeniyle, Valilik binası önünde düzenlenen törene; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Çardakçı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Başsavcı Vekili Cengiz Topel Çiftçioğlu, vali yardımcıları, daire müdürleri, polis ve askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Çardakçı ve diğer protokol üyelerinin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı.
Törende konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere her yıl biraz daha yaklaştığımızı söyleyerek, Denizli’nin her geçen yıl daha ileriye gittiğini sözlerine ekledi. Vali Yavuz Erkmen, 79 yıl önce küçük bir Anadolu kasabası olarak görülen Denizli’nin, bugün ülkemizin en önemli yerlerinden biri haline geldiğini söyledi. İlimizin, Türkiye’de her konumda ilk 10’un içinde yer aldığını belirten Vali Erkmen, “Atatürk’ün ilke ve düşüncelerini yaşatarak bugünlere gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkma yolunda kararlı olarak yürüyen Denizli, bugün Büyük Önder’in o hedefine yaklaşmanın ve yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktadır” dedi. Vali Yavuz Erkmen ayrıca, elinde Atatürk’ün Denizli’ye gelişi ile ilgili ve tarihi Denizli fotoğrafları bulunan vatandaşların geleceğe aktarmak için bu fotoğrafları ilgili kurumlara teslim etmeleri çağrısında bulundu. Vali Erkmen ayrıca, Atatürk Etnografya Müzesi’nin ücretsiz olduğunu belirterek, vatandaşlara burayı gezmelerini önerdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından geleneksel olarak düzenlenen Atatürk Koşusu’nda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeleri verildi.

Valilik önünde düzenlenen törenin ardından Atatürk ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri, burada Atatürk’ün Denizli’de kaldığı süre içerisinde zamanını geçirdiği odaları gezdi. Vali Erkmen, müzede şeref defterini de imzalayarak, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin kutlandığı törenler Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda devam etti. Burada Gazeteci Osman Nuri Cerit tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün Denizli’ye gelişini konu alan belgesel sunuldu. Belgeselin ardından, PAÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şerif Kutludağ tarafından “Atatürk ve Büyük Ege Gezisi” konulu konferans verildi.

Tören, Turan Bahadır Sergi Salonu’nda, Atatürk’ün Denizli’ye gelişini belgeleyen fotoğraf ve resimlerin bulunduğu serginin açılmasıyla sona erdi. Sergi açılışı öncesi Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk’ün Denizli’ye ziyareti konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

4 Şubat 1931 yılında Denizli’yi ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, geldiği tarihte eski Belediye Binası önünde halkla bir araya gelmiş burada vatandaşlarla sohbet etmişti. Ulu Önder 4 Şubat gecesini bugünkü Atatürk ve Etnografya Müzesi olarak kullanılan binada geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı