REKLAMI GEÇ

Barajda öğrenip, denizde avlanıyorlar

Barajda öğrenip, denizde avlanıyorlar

Denizli’de Gökpınar Barajı ile birlikte, balık avının artış gösterdiğine dikkat çeken av malzemeleri satıcısı Yavuz Muza, barajda olta ile balık tutmayı öğrenenlerin daha sonra tekne avcılığına yöneldiklerini söylüyor.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2012 Perşembe, 08:45

15 Haziran tarihinde sazan ve yayın balığı sezonunun açılacağını, şu anda alabalık dışında balık avlamanın yasak olduğunu belirten Veziroğlu Av Malzemeleri satış yeri sahibi Yavuz Muza, Denizli’de Gökpınar Barajı’nın faaliyete geçmesinden sonra balık avcılığının artış gösterdiğini söyledi.

Denizli’de tatlı su avcılığından çok deniz avcılığı ve tekne avcılığının hızlandığına da dikkat çeken Muza “Denizlililer önce Gökpınar’da olta ile balık tutmayı öğreniyor. Daha sonra da denize açılıp tekne avcılığına yöneliyor. Balıkçılık bir hobi olduğu gibi, insanların büyük zevk aldığı bir uğraş. Şu an işyerimizde tüm av malzemelerinin yanı sıra, makaralı sistemi olan olta takımı satışlarımız da çok revaçta. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, hangi balık sezonu açılmışsa insanlar tekneye atlayıp makaralı sistem oltalarıyla denize açılmayı tercih ediyorlar. Çoğu Denizlili hafta sonlarını veya tatillerini, son yıllarda tekneyle denize açılarak balık tutarak geçirmeye başladı. Böylece hem güzel bir tatil gerçekleştirmiş, hem de birbirinden lezzetli balıkları yakalayarak hobilerini tatmin etmiş oluyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı