REKLAMI GEÇ

Basının sorunları masaya yatırıldı

Basının sorunları masaya yatırıldı

TGF 29. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Mustafapaşa’da gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 23 Şubat 2010 Salı, 17:23

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Kapadokya Meslek Yüksekokulu ile Dinler Otel’in katkılarıyla gerçekleştirilen, TGF (Türkiye Gazeteciler Federasyonu) 29. Başkanlar Konseyi Toplantısı’na; Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Öztürk ile çok sayıda davetli ve başkanlar konseyi üyeleri katıldı. Konsey divanı; TGF Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Sekreteri Merih Ak ile Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer’den oluştu. Divan seçiminin ardından Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve yaşamlarını yitiren gazeteciler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Azerbaycan ve Türkiye ulusal marşlarının çalınmasıyla toplantı başladı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, ikinci kez TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Anadolu basınının zor bir dönemden geçtiğini belirten Başer, bu organizasyonla, Türkiye’nin dört bir yanından gelen başkanların bu sorunları tartışacaklarını belirterek, güç birliğinin önemine dikkat çekti.

TGF Başkanı Atilla Sertel de Nevşehir’in kısa süre içerisinde turizm alanında daha etkin bir merkez haline geleceğine inandığını vurguladı. Sertel konsey toplantısını, kendilerinde büyük iz bırakan Kapadokya bölgesinin doğal ihtişamı içerisinde gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de UNESCO’nun dünya kültür mirası içine aldığı Kapadokya bölgesinde gerçekleştirilen bu etkinliğin, daha geniş katılımlı olarak önümüzdeki günlerde yapılması için konsey toplantısına katılan gazetecilere çağrı yaptı. Nevşehir Valisi Osman Aydın, bu etkinlikle bölgenin güzelliklerini gazetecilerle bir arada bulunarak bir kez daha yaşadıklarını belirtirken, Kapadokya bölgesini ziyaret eden herkesin güler yüzlü olarak ayrılmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye’de soruşturulan ve kovuşturulan gazetecilerin en yüksek seviyeye ulaştığı bir dönemden geçildiğini, günümüzde gazeteciler ile ilgili beş bin kadar soruşturmanın bulunduğunu anlattı. Erinç, “Türk Ceza Yasası üzerinde çalışma yapılırken ilgili birimlere suç tanımlamasının yoruma çok açık olduğunu, bunun yeniden tanımlanması gerektiğini belirttik. Ayrıca haberlerden yargının etkilenmesi ve gizli bilgilerin yayınlanması konusunun da tanımlanmasını istedik” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından konsey toplantısının gerçekleştirilmesine katkıda bulunan Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı ile diğer yetkililere şükran plaketleri verildi.

ÖZTÜRK: TÜRK MEDYASININ SORUNLARINI ELE ALDIK
Toplantıyı değerlendiren Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk, “29. Başkanlar Konseyi toplantısında Türk medyasının içinde bulunduğu sorunları ve çözümü için neler yapılması gerektiğini enine boyuna ele aldık. 18-20 Aralık tarihlerinde bizim de ev sahipliği yaptığımız ve oldukça yararlı geçen bu tür toplantılar önümüzdeki süreçte de devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı