REKLAMI GEÇ

BAYRAMDA TRAFİK CANAVARININ KURBANI OLMAYIN!

BAYRAMDA TRAFİK CANAVARININ KURBANI OLMAYIN!

Bayram için tatil hazırlığı yapanlar dikkat! 9 günlük bayram tatili nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, 9 günlük bayram tatili öncesi trafik yoğunluğunun artacağını hatırlatarak sürücüleri uyardı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2011 Çarşamba, 16:33

Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi gerektiğini kaydeden Ona, “ Dini ve Milli Bayramlarımız Millet olmanın gururunu yaşatan, kardeşin, kardeşi, akrabanın, akrabayı, dostun dostu aradığı, aileleri bir araya getiren müstesna günlerden biridir. Bu günlerde hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi saygı içerisinde birçok ziyaretler gerçekleştirilir. Sevenler bir birine kavuşur. Bir kaç günlüğüne de olsa mutlu olur insanlar. Biz diyoruz ki: Bu mutluluklar acıya dönüşmesin. Kazalar olmasın, ölümler olmasın. Bayram’ın hafta ortasına gelmesi sebebiyle 9-10 günlük bir tatil dönemi olacaktır. Bunu değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız, deniz kenarlarına, tatil yörelerine gidecektir. Bir de İllerden diğer illere, belde ve köylere yoğun bir gidiş-geliş olacaktır. Bu sebeple, bayram öncesi ve bayram sonrasında yollarda yoğun bir trafik yaşanacaktır” dedi.

Yola çıkacak sürücülerin daha dikkatli olmalarını isteyen Ona şunları söyledi: “Böyle günlerde trafiğin çok yoğun olduğu herkes tarafından bilinmesine rağmen, kurallara uymama, acelecilik, stres, aşırı hız, havaların aşırı sıcak olması gibi birçok etkin sebep ortaya çıkmaktadır. Bunların sonucunda da kazalar meydana gelmekte birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Her bayram öncesi Bakanlık, İlgili kurum ve kuruluşlarca bu konularda gerek haber yoluyla gerekse broşür ve benzeri yolla uyarılar yapılmakta, trafik ekiplerince yollarda denetim ve kontroller arttırılmasına rağmen maalesef elim trafik kazaları yaşanmakta birçok hayat sönmekte, aileler parçalanmakta, çok büyük maddi kayıplarda olmaktadır. Tüm sürücülere ve ticari araç şoförlerine diyoruz ki lütfen biraz daha dikkat Bir birimize karşı lütfen biraz daha hoş görü, biraz daha saygı. Gideceğiniz yere yarım saat geç varın ama sağlam varın. Bayramınızı zehir etmeyin. Mateme, yasa çevirmeyin. Bu vesile ile Yüce Türk Milletinin, İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, Yüce Mevla’dan, kazasız belasız, mutlu ve huzurlu bir bayram niyaz ederim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı