REKLAMI GEÇ

BU KEZ AMELİYAT DEĞİL TEKNE YAPTILAR

BU KEZ AMELİYAT DEĞİL TEKNE YAPTILAR

Denizi olmayan Denizli’de, anestezi uzmanı doktor ve meslektaşları, 3 sene boyunca ameliyatlardan arta kalan zamanlarda, tekne yaptılar.

/ DENİZLİHABER / 19 Eylül 2011 Pazartesi, 18:07

Denizli’de uzman doktorlar tekne yaptı. 3 yıl önce, Denizlili girişimci ve insanının, ufkunun geniş olduğunu göstermek isteyen Denizli Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi’nde,anestezi uzmanı olarak çalışan, evli bir çocuk babası 43 yaşındaki Bahadır Savaş, hayalinde bir sağlık teknesi olduğunu, ancak bunu hobi olarak yapmak istediğini meslektaşlarına anlattı. Zaman o kadar dardı ki Uzman Doktor Savaş ve meslektaşları,bu tekneyi ancak, hastanedeki yoğun iş gününden arta kalan zamanlarda, sabahlara kadar çalışarak yaptı.

FOTO GALERİ

Yarım gününü ameliyathanede, yarım gününü bu teknenin başında geçiren, kendi alanlarında tanınmış doktorlar, kendi maaşlarından biriktirdikleri parayla, büyük bir tekne yapmaya başladı. İlk önce ‘hastane tekne’ olarak düşünülen yelkenli, daha sonra bir hobi hüviyetini aldı.Gecesine gündüzüne katarak 3 yılda tekneyi tamamlayan doktorlar, gecesini gündüzüne kattı. Bu da yetmedi meslektaşları onların yerine nöbet tuttu. İşte onların tabiriyle biraz çocukluk biraz yaramazlık dolu teknenin öyküsü:

Denizli Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi’nde görevli anestezi uzmanı, evli bir çocuk babası Bahadır Savaş (40), dedesi Mehmet Bahadır Savaş’ın 1940–1950 yılları arasında ‘Karadenizli Satların Efesi’ lakabı verilen kaptanlığını, babasından dinlediğini ve bundan etkilenerek büyük bir sağlık teknesi yapmaya karar verdiğini söyledi. Bu düşüncesini diğer doktor arkadaşlarıyla paylaşan Bahadır Savaş, arkadaşlarından tam destek aldı. İlk önce Denizli’de bir tanıdığı olan İş Adamı Yurdal Danışman’dan yardım istedi. Yurdal Danışman, Bahadır Savaş’a teknenin yapılması için Kayhan’da bulunan arsasını ve bir de çadır verdi.

Çadırı kuran Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Bahadır Savaş, arkadaşları Kalp Damar Cerrahı Coşkun Özdemir, Abalıoğlu Ortak Sağlık Birimi Başhekimi Müjdat Özel, Er-PaAmeliyathane Sorumlusu Dr. Mehmet Çakal, Aneztesi Uzmanı Dr. Aylin Özdemir, Çocuk Doktoru Hürrem Uslu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Üroloji Doktoru Pro. Zafer Aybek, Ameliyathane Teknisyeni Ramazan Çalış, PAÜ Yelken Kulübü Başkanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, kızı Sıla ve eşi Sumru Savaş’tan destek aldı. Destek bununla kalmadı, 300 çalışanı bulunan Er-PaÖzel Sağlık Hastanesi’nde, tekne yapıldığını duyanlar seferber oldu.

3 yıl önce Ekim ayında startı verilen 12×7 metre boyunda, 5.5 ton ağırlığında, 6 metrelik yelkeniyle, 10 kişilik olan teknede, 6 yatak bulunuyor. Tekne yaklaşık 100 bin euroya maloldu. Teknolojinin son ürünleriyle donatılan olan teknede, aynı zamanda sağlık adına her şey bulunuyor. Teknede ayrıca tuvalet, mutfak, kamera, buzdolabı ve televizyon var.

Teknenin adını ilk önce ‘Satların Efesi’ koymaya karar verdiklerini belirten Bahadır Savaş, projeyi internet üzerinden DutleyDixdizaynı üzerinden aldıklarını ve buradan lisans aldıklarını da kaydetti. Bahadır Savaş, “Teknenin projesinin lisansını aldık. Aldığımız kişi tekne yapıyor. İzmit’te Fabrikatör Sacit Ertuğ isminde bir işadamı. Kendisinin DutleyDix sitesinde 612 üyesi var. Dedem zamanında büyük kayaların üzerinden denize atlayan tek kişiymiş. Bu büyük kayalara da sat deniliyormuş. O yüzden, ‘Satların Efendisi’ isminde karar kılmıştık, ancak daha sonra kızımın adı olan ‘Sıla’ ismini verdik tekneye. Çünkü Denizlili girişimcinin ve insanının ufkunun açık olduğunu da bu tekneyi yaparak gösterdik. Denizi olmayan Denizli’de tekne yaptık. Kızımın adını verdim, çünkü bu tekne onun da ufkunu genişletecektir. Denizli’nin insanı kesinlikle küçümsenmeyecek zekaya sahiptir” dedi.

Dr. Bahadır Savaş, “Şimdiye kadar bana tekne yapımında yardımcı olan tüm meslektaşlarıma ve meraklılarına teşekkür ediyorum. Onların maddi ve manevi desteği olmasaydı belki yapamayacaktım. Maaşlarımızdan arta kalan para ve işimizden arta kalan zamanlarda bu tekneyi hayata geçirdik. Ameliyattan çıkıp buraya geliyorduk ve belki sabahlara kadar çalışıyorduk. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Şimdi Alaçatı’dan denize girecek bu tekne, şu an tıra yüklenirken bile içim cız ediyor. Bu tekne suya girmedikçe bana uyku haram” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı