REKLAMI GEÇ

Cemaat böyle eziyet görmedi

Cemaat böyle eziyet görmedi

Kayalık Camii cemaati akşam namazı için camiye gittiğinde garip bir sürpriz ile karşılaştı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 24 Mart 2015 Salı, 06:30

Topraklık Mahallesi’ndeki tarihi Kayalık Camii cemaati dün garip bir olaya tanık oldu. Cemaat namaz için caminin kapısına geldiğinde imamın kapıyı bir türlü açamadığını gördü. Bu nedenle gün içindeki üç vakit namazını yağışlı havaya rağmen kapının önünde kılmak zorunda kaldı.

 23032015_cami_ic1

KAPIYI BİR TÜRLÜ AÇAMADILAR
Cemaat için ilk sürpriz öğle namazı saatinde yaşandı. Mahalleli  cami önünde toplanırken imam Ali Kırgöz’ün kapıyı bir türlü açamadığını fark etti. Yaklaşık yarım saat kapının kilidini açmaya çalışan Kırgöz anahtar fayda etmeyince tornavida ile kapıya yüklendiyse de camiye giremedi. Bunun üzerine çilingir çağırıldı ama cemaat namazını caminin avlusunda kılmak zorunda kaldı.  

 23032015_cami_ic2

KİLİT YAPIŞTIRILMIŞ
camiye gelen çilingir kapının açılmadığını görünce tüm kilit mekanizmasını sökmeye çalıştı. Bu durum çilingir için de kolay olmadı. Kapının kilidinin kimliği belirsiz kişiler tarafından Japon yapıştırıcısı ile yapıştırıldığı, anahtar deliğine de bu yapıştırıcının sürüldüğü tespit edildi. Çilingir yaklaşık bir saat süren uğraşı sonunda kapıyı açarak yeni bir kilit takımı taktı.

 23032015_cami_ic3

İKİNDİ NAMAZINDA DA AYNI MANZARA
Çilingir’in kapıyı tamir etmesinin ardından cemaat aynı manzara ile bu kez ikindi namazı öncesi karşılaştı. Kilidin tamir edildiğini gören imam Ali Kırgöz’ün evine gittiği sırada kimliği belirsiz kişiler camiye gelerek yine japon yapıştırıcı ile kilitleri yapıştırmıştı. Kırgöz yine çilingiri çağırırken cemaat bir kez daha namazını yağmura rağmen cami avlusunda kılmak zorunda kaldı.

 23032015_cami_ic4

AKŞAM NAMAZI DA DIŞARIDA KILINDI
Çilingirin kilidi bir kez daha değiştirmesinden sonra akşam namazı vaktinde yine aynı olay yaşandı. Namaz için camiye gelen cemaat kapıların bir kez daha açılmadığını kilitlerin yine Japon yapıştırıcısı ile yapıştırıldığını gördü. Kayalık Camii İmamı Ali Kırgöz durumu Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil ve emniyet güçlerine bildirdi. Polis cami kapısında parmak izi araması yaparken cemaat bir kez daha namazı dışarıda kıldı. Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil camiye gelerek incelemelerde bulundu.

 23032015_cami_ic5

CAMİ DAHA ÖNCE DE TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU
Tarihi cami kısa süre önce de garip bir olayla gündeme gelmişti. Caminin camları önüne, duvarların bazı kısımlarına ve dış duvarına mermer döşeten Kayalık Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Turan Doğan ile imam müezzin Hikmet Yuvacı arasında tartışma çıkmıştı. Camide tadilat yapan dernek üyelerinin duvara bir tabela astıklarını iddia eden müezzin Yuvacı, “Tarihi caminin dokusunu bozuyor ” gerekçesi ile bu duruma karşı çıkmış, çıkan tartışmada dernek başkanı Doğan’ın kafasına tabela ile vurduğunu öne sürmüştü. Olay sonrasında dernek yönetimi camideki güvenlik kameraları ve ısıtma sistemlerini söktürmüştü.

 

CEMAAT TEPKİLİ
Dün üç vakit namazını dışarıda kılmak zorunda kalan Kayalık camii cemaati üyeleri ise bu durumdan şikayetçi. Dernek ile müezzin arasındaki çekişmenin kendilerine yansıdığını söyleyen cemaat üyesi Süleyman Şenlik, “Cemaat huzursuz oluyor. İçeride namaz kılamaz hale geldik. Bir caminin kapısı yapıştırıcı ile yapıştırılır mı? Böyle bir şey görmedik” diye yakındı.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 24 Mart 2015, 23:26

Cemaat kendi camisinde namaz kılmakta oldukça ısrarcı davranmış:)Çocukların işidir gibi geldi bu durum bana.Ama epey komedi olmuş…

200 değil 20 metrede olsa   -  Bağlantı 24 Mart 2015, 23:08

200 metre ileride cami var diyen kardeşim sözüm sana.200 metre ilerideki camiye gitmek çözüm değil, olay imamla dernek başkanı arasında.Ya da islam namaz düşmanı birisi yapıyor.Cemaat başka yere gitse ne değişecek sorumluların bulunup cezalanması laz

ali   -  Bağlantı 24 Mart 2015, 21:21

Kayalıkta 200 metre altta üstte camii yok

hakkı kulay   -  Bağlantı 24 Mart 2015, 08:05

200 metre altında üstünde cami var, oraya gidin be kardeşim haber olacağınıza, güzel şehrimin insanları..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı