REKLAMI GEÇ

ÇİRKİN PROVOKASYONA GEÇİT YOK!

ÇİRKİN PROVOKASYONA GEÇİT YOK!

Sivaslı ve Tuncelili Alevi vatandaşların ağırlıklı olduğu 5 bin nüfuslu Pınarkent’teki mezarlıkta, 49 mezar tahrip edildi. Pınarkent Belediye Başkanı Taşdemir, “Bu saldırı çirkin, utanç verici bir saldırıdır. Olaylara halkımızın sağduyulu yaklaşmasını istiyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Eylül 2011 Salı, 17:05

Pınarkent Mezarlığı’na giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 49 mezar taşını kırarak olay yerinden uzaklaştı. Olay, önceki gece meydana geldi. Mezarlığa giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 49 adet mezarın taşlarını ve su testilerini paramparça etti. Mezarlığın içinde bulanan yüzlerce mezardan, rastgele 49 tanesinin taşını kıran şahıslar, daha sonra kimseye görünmeden olay yerinden uzaklaştı. Geçtiğimiz yılda Pınarkent’te Koyunaliler Mezarlığı’na saldırı yapılmış, Sivaslı ve Tuncelili vatandaşların mezarları tahrip edilmişti.

Dün, mezarlığa gidenler tarafından fark edilen durum, güvenlik güçlerine bildirildi. Mezarlığa gelen polis ekipleri, olayla ilgili tutanak tutarken, Pınarkent Belediye Başkanı Ali Taşdemir de olay yerine giderek çalışmaları yerinde inceledi. Belediye olarak kırılan mezar taşlarını yaptıracaklarını ifade eden Taşdemir, bu sebeple görevlilerin kırılan mezar taşlarını tespit etmeye başladıklarını söyledi.
Bu olayı gerçekleştirenleri kınadığını ifade eden Taşdemir, “Bu saldırı çirkin bir saldırıdır. Utanç verici bir olaydır. Bizim 5 binin üzerinde nüfusumuz var. Burada etnik olaylar hiç olmadı. Olayı saptırmaya çalışıyorlar. Gördüğünüz gibi Sivaslısı, Tuncelilisi, Çallısı hepimizin mezarları var. Bu olaylara halkımızın sağduyulu yaklaşmasını istiyorum. Emniyet güçleri de elinden geleni yapıyor. Bu saldırıyı yapan kişi ortaya çıkacaktır. Biz belediye olarak kabristanımızdaki kırılan mezar taşlarını tamir ettireceğiz. Her şey kontrolümüz altında” dedi.

Mezar taşları kırılan mezardaki şahısların yakınları da mezarlığa gelerek olayla ilgili bilgi almaya çalıştı. Bir vatandaş, bu olayı yapanın insan olamayacağını belirterek, “Bu Müslümanlığa yakışmaz. Dinimize yakışmaz. Böyle bir şey görülmedi. Ayıplıyorum” derken diğer bir vatandaş ise, ” İnsana saygı göstermek lazım. Biz mezarları çiğnemeye korkuyoruz ama bunlar gelmiş taşları kırıyorlar. Ayıplıyorum. Kınıyorum. Burada her yerden insan var. Herkese saygımız var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı