REKLAMI GEÇ

ÇOBAN RAMAZAN’DAN HIRSIZLIĞA KAMERALI ÇÖZÜM

ÇOBAN RAMAZAN’DAN HIRSIZLIĞA KAMERALI ÇÖZÜM

Kurbanlık fiyatlarındaki artması dolayısıyla hırsızlık olaylarının çoğalması kurban satıcılarını ve köylüleri, teknolojik çözümlere yöneltti. Acıpayam Kurtlar Köyü’nde, hayvanlarının çalınmasını önlemek amacıyla vatandaşlar ahırları 24 saat kamerayla takip ediyorlar.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2010 Salı, 16:56

Denizli’de köylüler hayvan hırsızlıklarının önüne geçmek amacıyla ahırlara alarm ve kamera sistemi kurdu. Kurbanlık fiyatlarındaki artması dolayısıyla hırsızlık olaylarının çoğalması kurban satıcılarını ve köylüleri, teknolojik çöz ümlere yöneltti. Denizli’nin Acıpayam ilçesi Kurtlar köyünde, hayvanlarının çalınmasını önlemek amacıyla vatandaşlar ahırları 24 saat kamerayla takip ediyorlar.

Kurtlar köyü muhtarı H. Hüseyin Aslan, Kurban Bayramı’nda bir yıl boyunca yetiştirdikleri hayvanları tüketicilere ulaştırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Hırsızlık olaylarına karşı köy genelinde tedbirlerini artırdıklarını ifade eden Aslan, “Köyümüzdeki ahırların yüzde 70’ine alarm sistemi kuruldu. Bazı yerlerde de kamera sistemi var. Köyümüz hırsızlara karşı rahat. Ahı rlar haricinde köyümüzün giriş ve çıkışına da kamera sistemi kurduk. Gelen gidenleri görüyor, kim olduğunu tespit ediyoruz. Yabancı biriyse buradan müdahale ediyoruz. Kim ve neden geldiğini sorguluyoruz” dedi.

Et fiyatlarının artmasının hayvan hırsızlığını da arttırdığını savunan Ramazan Dal ise, “Herhangi bir hırsızlık olayına karşı tedbir amacıyla, arkadaşımın tavsiyesi doğrultusunda kamera sistemi kurdurdum. Çok iyi bir şey, geleni gideni kaydediyor. Evde olmadığım zaman kimin gelip kimin gittiğini biliyorsun. Kameram olduğu için içim rahat, aklım burada kalmıyor. Yaklaşan kurban bayramı öncesi hırsızlara karşı bir güvence getiriyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı