REKLAMI GEÇ

Çocuk Evleri sistemi

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü’nün kimsesiz çocukları düzenli hayata geçirmek için hazırladığı ‘Çocuk Evleri’ projesi çerçevesinde, 6 apartman dairesi tutuldu ve buralara çocuklar yerleştirildi. Her evdeki 6 çocuğa, çocuk gelişimi bölümü mezunu iki anne bakıyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2008 Pazartesi, 00:00

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki kimsesiz çocukların aile yaşamına adapte olabilmesi ve düzenli hayata daha sağlıklı bir şekilde geçmelerini sağlamayı amaçlayan Çocuk Evleri Projesi, İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumunda ele alındı. SHÇEK İl Müdürü Ahmet Altın’ın da katıldığı oturumda, projenin İGM’ye olan maliyeti ve projenin verimliliği tartışıldı. Finansmanını İGM’nin karşılayacağı proje, tartışmaların ardından komisyona havale edildi.

Projeyle birlikte; çocukların hayata daha iyi ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmaları ve ev ortamında büyümelerinin amaçlandığını dile getiren SHÇEK İl Müdürü Altın, ev ortamında büyüyen çocukların derslerinde daha başarılı olacaklarını ve dışlanmışlık duygusundan kurtulacaklarını söyledi. İlk etapta, Kınıklı, Bağbaşı, Çaybaşı, Yenişehir, Umut Evler ve Musa Mahallesi’nde bulunan 6 apartman dairesiyle projeye başladıklarını söyleyen Altın, yılsonunda 10 eve ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Her evde 6’şar çocuk olmak üzere yılsonuna kadar 60 kimsesiz çocuğu yerleşik hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden İl Müdürü Altın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda toplu halde koğuş tipi mekânlarda yaşayan çocuklar, bunun getirdiği bir takım psikolojik sıkıntılar yaşıyor. Bunun önüne geçebilmenin en güzel yolu da onların bir aile ortamında büyümelerini sağlamak. Bu projeyle bunu amaçlıyoruz. İlk etapta altı tane ev tuttuk ve buralara çocuklarımızı yerleştirdik. Çocukların başında onlara göz kulak olan iki anne ve temizlik işlerini yürüten bir de temizlikçi var. Anneler, kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünü bitirenlerden seçiliyor. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde bir de koordinasyon merkezi kurduk. Bu koordinasyon merkezinde de teknik eleman, psikolog, öğretmen ve sosyal hizmetler uzmanları yer alıyor. Tuttuğumuz evlerin tamamı, Denizli’nin en iyi semtlerinde yer alıyor. Hedefimiz, 8-12 yaş arasındaki 60 çocuğu bu yılın sonuna kadar düzenli bir aile hayatına geçirebilmek.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı