REKLAMI GEÇ

SGK’dan ‘Boşandığın eşine nikahsız dönme’ uyarısı

SGK’dan ‘Boşandığın eşine nikahsız dönme’ uyarısı

Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Ahmet Kurt, eşinden boşanıp, vefat eden babasının emekli maaşını alan kadınların, boşandığı eşine dönüp, nikahsız yaşaması durumunda, maaşın iptal edildiğini ve ödenen paranın faiziyle geri alındığı, aynı kadının başka bir erkekle birlikte yaşaması durumunda ise, hiçbir işlem yapılmadığını söyleyerek, “Sistem, kadına ‘Başka bir erkekle yaşa ama boşandığın eşine nikahsız dönme’ diyor” diye konuştu. Bunun nedeni ise anlaşmalı boşanmalar.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2012 Cuma, 12:55

SGK Denizli İl Müdürü Ahmet Kurt, müdürlükte düzenlediği toplantıda Sosyal Güvenlik Haftası’nda düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Kurt, Denizli’de sigortalı işçi sayısının 162 bini bulduğunu ve bu sayının rekor olduğunu söyleyerek, “15 denetim elemanımız sürekli denetim halinde. Sigortasız işçi ve çocuk işçi çalıştırılmasının önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kısa süre öncesine kadar Denizli’de 150 bin sigortalı vardı. İstihdamın artması ekonominin iyiye gittiğini gösteriyor” dedi. Bunun yanı sıra sosyal güvenlik bilincinin arttırılması için yaz boyunca alanlarda olacaklarını kaydeden Kurt, “Biz ekiplerimizle yaz boyunca sokak sokak, festival festival dolaşarak çocuklarımıza CD ve kitap dağıtacağız. amacımız sosyal güvenlik bilincini tüm vatandaşlarımıza aşılamak” diye konuştu.

Ahmet Kurt, eşinden boşanan kadınların vefat eden babalarının emekli maaşını alabildiğini, ancak boşanan kadının, eski eşine dönüp, birlikte yaşadığının kanıtlanması durumunda maaşın kesildiğini söyledi. Kurt, “Son üç yılda kurumumuza eşinden boşandığı halde eşiyle birlikte yaşayan 450 çift ihbar edildi. Yaptığımız inceleme sonucu 249 kadına verilen maaşlar yasal faiziyle birlikte geri alındı. Bazı kadınlarla mahkemelik olduk, bazıları da boşandığı eşiyle yaşamadığını kanıtladı. Boşanan kadın, eğer boşandığı eşiyle birlikte yaşamaya başlarsa maaşı kesiliyor ve devletten boşandığı tarihten itibaren aldığı maaş faiziyle geri alınıyor. Aynı kadın, boşandığı erkekle değil de, başka bir erkekle birlikte yaşıyorsa hiçbir işlem yapmıyoruz, kadın maaşını almaya devam ediyor. Yani, sistem kadına, ‘Eğer eşine nrikahsız dönersen maaşın kesilir. Boşandığın eşine nikahsız dönme’ diyor” diye konuştu. Kurt bunun gerekçesinin ise anlaşmalı boşanma şüphesi olduğunu söyledi.

SGK Müdürlüğü konuyla ilgili bir dizi pankart yaptırarak kentin farklı merkezlerine astırıyor. “Geleceğiniz için sosyal güvencenize sahip çıkın. Sağlıklı ve mutlu nesiller için sosyal güvenlik. Sağlıklı beden için spor, sağlıklı gelecek için sosyal güvenlik… Geleceğini riske atma, sigortasız kalma..” gibi solganların bulunduğu pankartlar hafta buyonca kentin farklı mekanlarında asılı olacak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı