REKLAMI GEÇ

ELLERİNİZ KIRILSIN!

ELLERİNİZ KIRILSIN!

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı bir çocuk evinde koruma altındaki iki çocuğun şiddet gördüğü iddiası üzerine iki bakım personeli çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, DEKAD Başkanı Doğan yaşanan olaya “cehalet” yorumu yaptı

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2011 Çarşamba, 19:11

Denizli’de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı çocuk evinde kalan 7 ve 10 yaşındaki iki çocuğa şiddet uyguladığı iddiasıyla kurumda görevli 2 kadın bakım elemanı tutuklandı.

,

Zafer Gonenc

Alınan bilgiye göre, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün denetimleri sırasında kuruma bağlı çocuk evinde barınan 7 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun görevli bakıcılar T.Y. (26) ve H.Y’den (19) şiddet gördüğü tespit edildi. Şiddet uyguladığı iddiasıyla haklarında adli işlem başlatılan 2 kadın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Denizli Valiliği de konuyla ilgili açıklamada bulundu. Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün denetimleri sırasında, korunma altındaki çocuklara kötü muamele ettiği belirlenen iki bakım elemanının işine son verildiğini bildirdi. Acar, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kişiler hakkında aynı gün Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu, aynı saatlerde de çocukların muayene ve tedavilerinin yaptırıldığını kaydetti. Soruşturmanın başsavcılık tarafından yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, hukuki sürecin valilik tarafından da takip edildiği belirtildi.

11 ÇOCUK EVİ DENETLENECEK
Haklarında suç duyurusunda bulunan iki bakım elemanı ise çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan bu olayın ardından Denizli’de 11 çocuk evinde denetleme yapıldığı da alınan bilgiler arasında.

DOĞAN “EĞİTİM EKSİKLİĞİ VAR”
Yaşanan olaya tepki gösteren Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan’da yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını ama gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Çocuk evlerinde bulunan görevlilerin eğitimleri konusunda gerekli incelemelerin acilen yapılması gerektiğini belirten Doğan, “Bu olayda çocukları eğiten kişilerin eğitimsiz olduğunu görülmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı