REKLAMI GEÇ

EN FAZLA YATIRIM DEMİRYOLUNA

EN FAZLA YATIRIM DEMİRYOLUNA

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2011 yılı 2. dönem toplantısı Vali Yavuz Erkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Denizli’de mahalli idareler dışında en fazla yatırım planlanan kurum 54 Milyon TL ödenekle TCDD Demiryolu İşletmesi Bölge Müdürlüğü oldu.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2011 Salı, 17:01

Polis Evi’nde gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu’nun 2011 yılı 2. dönem toplantısı Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ile yatırımcı bölve ve il kuruluşlarının müdürleri katıldı.Vali Yavuz Erkmen, toplantı da 31 Mart 2011 tarihi itibariyle yatırımların gerçekleşme durumlarının değerlendirileceğini ifade ederek, “İl genelinde çalışma yapılan toplam 471 projenin toplam proje bedeli 1 Milyar 610 Milyon TL, 2011 yılı toplam ödeneği 384 Milyon TL, yapılan harcama tutarı ise 44 Milyon TL’dir. 31 Mart 2011 tarihi itibariyle yatırımlarımızdaki nakdi gerçekleşme yüzde 11, fiziki gerçekleşme de yüzde 33 seviyelerinde olmuştur. Henüz yılın ilk 3 aylık dönemi olması, mevsim itibariyle inşaat yatırımlarına yeni başlanması, buna bağlı olarak çalışma programlarının yeni belirlenmesi nedenleriyle yatırım gerçekleşme oranları düşük seviyelerde kalmıştır. İlimizde çalışma yapılan 471 projeden; 38 proje bitmiş, 200 proje devam etmekte, 52 proje ihale aşamasında ve 181 projeye de çeşitli nedenlerle başlanamamıştır” dedi.
Vali Erkmen’in konuşmasının ardından yatırımcı bölge müdürlükleri ile il müdürlükleri, kurumlarının yatırımları ve yatırımlardaki şu ana kadar olan gerçekleşmeler hakkında bilgi verdiler. Toplantının sonunda katılımcılara teşekkür eden Vali Erkmen, yıl sonuna kadar kendilerine ayrılmış olan ödeneğin tamamını kullanmalarının önemine işaret ederek, kurum amirlerinin bu hususa dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda 2011 yılında 384 milyon TL toplam yatırım alacak Denizli’de mahalli idareler dışında en fazla yatırım planlanan 3 kurum şöyle sıralandı; “54 Milyon TL ödenekle TCDD Demiryolu İşletmesi Bölge Müdürlüğü, 36 Milyon TL ödenekle Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, 32 Milyon TL ödenekle DSİ 21. Bölge Müdürlüğü”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı