REKLAMI GEÇ

Ergenekon artık bir gazetenin adı

Ergenekon artık bir gazetenin adı

Yüzyılın soruşturması Ergenekon, Denizli’de bir gazetenin ismi oldu. Yakın zamanda yayın hayatına başlayacak olan Ergenekon Gazetesi, çalışanları ise tarihi destanları anlatan Ergenekon isminin bu türlü bir davada kullanılmasına tepki gösterdiklerini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2010 Çarşamba, 18:08

Türkiye’nin 2009 yılında konuşmaya başladığı ve yüz yılın en önemli soruşturması olan Ergenekon Davası, Denizli’de bir yerel gazetenin ismi oldu. Yakın zamanda yayın hayatına merhaba diyecek olan gazete Ergenekon ismiyle Denizli’den Türkiye ve Dünyaya dağılması hedefleniyor. Denizli Cumhuriyet Savcılığı’ndan tüm izinleri alınan gazetenin kurucuları ise Ergenekon isminin bir davada kullanılmasına tepki gösteriyor.

Gazetenin İmtiyaz Sahibi Cemal Cemeko, Savcılıktan resmi izni alarak çalışmalara başladıklarını, bir hafta içerisinde ilk sayılarını çıkaracaklarını söyledi. Cemeko, Türklerin Orta Asya’dan çıkışını simgeleyen Ergenekon isminin bir terör örgütü ismi gibi algılanmasını içine sindiremediği için böyle bir gazete çıkarmaya karar verdiğini belirterek, şöyle dedi:
”Ergenekon gazetesinin sahibi benim. Ergenekon Türklerin Orta Asya’dan çıkışıdır. Bir örgütle veya başka bir kurumla karıştırılmaması gerekir. O nedenle, bunu bir tepki olarak da değil, namusu ve vatanı için canlarını vermiş bir ırkın yok edilmesi, ya da Ergenekon kelimesinin terör örgütü yanındaki bir kelime olarak kullanılmaması adına bu ismi koyduk. Bu ismin kirlenmemesi gerektiğini düşündük. Benim ismim Cemeko. Gerçek Türk ismidir. Arap ismi değildir. Türk isminin yaşatılması, Ergenekon’un öcü olmadığını, kötü olmadığını göstermek için biz bu ismi koyduk. Ergenekon savcıları diyorlar. Bu yanlıştır. Ergenekon savcıları değil, Ergenekon suç örgütüne bakan savcılar diye adlandırılmalıdır.”
Bu isimle gazete çıkarmayı yakınlarına söylediğinde, insanlarda bir kaygı, bir telaş ve tedirginlik hissettiğini ifade eden Cemeko, ”Ergenekon ismini duyacak olanlar, karşı taraf, beri taraf, kim olursa olsun, bu ulusal bir gazete. Tepkileri şimdiden kestirmek mümkün. İlk önce tepki olacak. Bir örgütle bağdaştıracaklar. Eğer bir örgüt varsa, bunu gereken savcılar, hakimler gerekeni yapacaktır. Bizim bununla bir ilgimiz yoktur. Dünyada da çıkacak, bütün ülkede çıkacak” dedi.

Ergenekon Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Nurcan Aslan da, bu ismi koyarken avantajlı, yada dezavantajlı durumlarını çok düşündüklerini belirterek, insanlara bu isme doğru pencereden bakmalarını sağlamaya çalışacaklarını, yapacakları haberlerde buna dikkat edeceklerini söyledi. Aslan, internetteki bir sosyal paylaşım sitesinde bu ismi tartışmaya açtığında hep olumsuz tepkiler aldığını dile getirerek, ”Çevremdeki en aydın insanın bile görüşlerini aldım. Korku, tereddüt, karışık düşünceleri aldım. Ama korkmadım. Gazetemizin çıktığında bunu anlayacaklarından eminim. Kurt, asena gibi simgenin kullanılması, ”Ergenekon’un başı bunlar mı” gibi yorumlara maruz kaldım. Facebook’ta ismi tartışmaya açtım. Tepkiler aldım ve ‘sizin gibilerin düşüncelerini değiştirmek için bu gazeteyi çıkarıyoruz’ dedim” diye konuştu. Yazı İşleri Müdürü Ömer Sarıkaya da, 3-4 aylık bir projenin sonucunda gazeteye Ergenekon isminin verildiğini belirterek, 16 sayfa olarak çıkacak gazetenin ulusal yayın yapacağını, Türkiye genelinde ve Avrupa ülkelerinde satışa çıkarılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı