REKLAMI GEÇ

Faciaya davet

Faciaya davet

Denizli Belediyesi tarafından, İlbadı Mezarlığı’nın yanındaki eski Zahire Pazarı’nın bulunduğu alan, TUREX’e kiralandı. TUREX, üzerinde Pazartesi ve Perşembe günleri açık olan ve çok sayıda insanın alışveriş yaptığı Dokuma Pazarı’nın bulunduğu bu alana, mazot deposu kurdu. Göz göre göre faciaya davetiye çıkaran bu düzenlemeye, kimin izin verdiği ise merak konusu oldu. CHP İl Başkanlığı, bu durumu yargıya taşımayı düşünüyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2008 Salı, 01:00

TUREX firmasının Denizli’de yaşadığı sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Her gün yeni bir olayla gündeme gelen firma, şimdi de garajında yaptırdığı mazot deposu ile gündemi sarstı. Denizli Belediyesi tarafından TUREX’in otobüsleri için ayırdığı, eski zahire pazarının bulunduğu yerde, kendine ait akaryakıt ikmal deposu, bakım bölümü, depo vs. yaptı. Mazot deposunun bulunduğu bölümün üzerinde ise Pazartesi ve Perşembe günleri yoğun kalabalığın yaşandığı dokuma pazarı bulunuyor. Pazarın olduğu günlerde, yüzlerce kişinin ziyaret ettiği bölgede, böyle bir deponun bulunması ise olası bir faciaya davet çıkartır cinsten. Kimler tarafından nasıl yapıldığı ve izinli olup olmadığı bile bilinmeyen bu deponun oraya açılması, CHP tarafından yargıya taşınacak.

Denizli Belediyesi’nin TUREX firmasına ayrıcalık üzerine ayrıcalık yaptığını belirten CHP İl Başkanı Ali Kavak, Denizli Belediyesi tarafından çok ucuza firmaya kiralanan verilen eski Zahire Pazarı’nda, patlamaya hazır bekleyen bir bombanın bulunduğunu belirtti. Firmanın sorumsuzca ve insan hayatını tehlikeye atarak mazot deposunu şehrin en işlek pazarının altına yaptığını belirten Kavak, “Pazartesi günleri yüzlerce insanın geldiği ve alış veriş yaptığı pazarın altında böyle bir deponun bulunması olası bir faciaya davetiye çıkartan cinsten. Kimler tarafından nasıl izni alındığı belli olmayan mazot deposunun, bir an önce kapatılmasını istiyoruz. Denizli Belediyesi’nin de bu sorumsuzluğun üzerine giderek gerekenleri yapmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı