REKLAMI GEÇ

Gazeteciler de hayat kurtarabilecek

Gazeteciler de hayat kurtarabilecek

Kızılay Denizli Şubesi ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin yapacağı ortak çalışma ile DGC üyeleri, ilk yardım eğitimi alacak. Böylece gazeteciler, olay anında ilk yardımı yapma yetkisine ve bilgisine sahip olacak.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2010 Çarşamba, 18:11

Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile Kızılay Denizli Şubesi arasında, bir süreden beri, gazetecilere ilk yardım eğitimi verilmesi ile ilgili görüşmeler sonuçlandı. Buna göre, Kızılay Denizli Şubesi, DGC üyelerine, ilk yardım eğitimi verecek. Kurs sonunda, gazeteciler uluslararası geçerliliği sahip bir sertifikaya sahip olacak. Kursu başarı ile bitiren gazeteciler, kendilerine verilecek olan fotoğraflı kimlik belgesi sayesinde, olay anında, ilk yardımı yapma ve hayat kurtarma yetkisine sahip olacak.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk, gazetecilere yapılan görüşmelerle ilgili, DGC Basın Merkezi’nde bilgi verdi. Öztürk, “Değerli arkadaşlar, hayatın her alanında, diğer insanlara oranla çok daha fazla olayların içerisinde bulunan medya çalışanları için, çok önemli olduğunu düşündüğümüz ‘ilk yardım’ eğitimi için Kızılay Denizli Şubesi’yle, bir süreden beri yaptığımız görüşmeleri sonuçlandırdık. Bu görüşmeler sonucunda, DGC üyelerine, 16 saatlik ilk yardım eğitimi verilmesi kararı alındı” dedi.

“Uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek”
Öztürk, “Sadece görevimizi yaparken değil, evimizde, çevremizdeki insanların, başta çocuklarımız olmak üzere zor anlarında ilk yardım hizmeti alması demek, bir hayat kurtarmakla eşdeğerdir. Bu eğitimlere katılan arkadaşlarımıza uluslararası geçerliliği olan sertifika ile resimli bir kimlik belgesi verilecektir” diye konuştu.

17 Aralık’a kadar kayıtlar sürecek
Öztürk, “Bu sertifikalı eğitim seminerine katılmak isteyen arkadaşlarımızın DGC üyesi gazeteci veya Denizli’deki bir medya kuruluşunun herhangi bir biriminde çalışıyor olması yeterlidir. Bu arkadaşlarımızın, 8-17 Aralık tarihleri arasında, DGC Sekreteri Zeynep Hanım’a isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. Kayıt için başvuran arkadaşlarımız, ilk kursa katılım günü, yanlarında 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisini hazır bulundurmalıdır” dedi.

Eğitim semineri, 4 hafta boyunca, Cumartesi günleri, 10.00-14.00 saatleri arasında verilecek. İlk etapta, 17 gazeteci, kursa katılmak için başvuruda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı