REKLAMI GEÇ

Görme engelli psikolog hayatını anlattı

Görme engelli psikolog hayatını anlattı

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Engelli Kadın Olmak programına katılan Malatya Devlet Hastanesi psikologlarından görme engelli Aylin Aslan’ın mücadele azmi, diğer engellilere örnek oldu. Aslan, 4 yaşında görme yetisini kaybetti, hayata küsmedi, azmetti, okudu psikolog oldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2012 Pazartesi, 15:17

Kent Konseyi Kadın Meclisi, Dünya Kadınlar Günü kapsamında Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda, “Engelli Kadın Olmak” isimli bir program düzenledi. Programa katılan Malatya Devlet Hastanesi psikologlarından görme engelli Aylin Aslan’ın mücadele azmi, diğer engellilere örnek oldu.

Psikolog Aslan, 4 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu görme yeteneğini kaybettiğini ancak hiçbir zaman bunun eksikliğini hissetmeden, kendine yaşamaya devam edeceği sözünü verdiğini anlattı: “Çok zorluklarla karşılaştım. Henüz okuma yazma bilmezken göremez oldum ancak bütün olumsuzluklara rağmen hayatla barışık yaşayıp okuyacağıma ve faydalı bir birey olacağıma inancım tamdı. Üniversiteyi de bitirerek psikolog oldum. Engelli kadınlarımız, diğer kadınlara ve görme engelli erkeklere göre dezavantajlı bir yaşam sürmek zorundadır, çünkü birçok zorlukla mücadele etmesi gerekir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen hayatı severse güçlü bir kadın olarak yaşamını sürdürür”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı