REKLAMI GEÇ

Güle güle Karanfilli Hoca

Güle güle Karanfilli Hoca

Denizli basını, ‘Karanfilli Hoca’ olarak tanınan Abdulgaffar Nemutlu’yu kaybetti. Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 72 yaşındaki Nemutlu, gazeteci meslektaşları tarafından kırmızı karanfillerle son yolculuğuna uğurlandı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2010 Çarşamba, 16:04

Denizli basınının duayenlerinden 72 yaşındaki Abdulgaffar Nemutlu, kalp krizinden yaşamını yitirdi. 1960-1984 yılları arasında Milliyet Gazetesi Denizli Temsilciliği yapan, aynı zamanda öğretmen olan ve yakasına her gün taktığı karanfil nedeniyle çevresinde ‘Karanfilli Hoca’ olarak tanınan Nemutlu’nun cenazesi, öğleyin Yeni Cami’de kılınan namazın ardından Denizli Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Nemutlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde başkanlık da yapmıştı. Nemutlu, aynı zamanda Denizli’nin ilk ofset yerel gazetesi olan ‘Şehir’in kurucularındandı.

Denizlili gazetecinin cenaze törenine ise meslektaşları yakarına taktıkları kırmızı karanfiller ile katıldı. Öğretmenlerine son görevlerini yerine getirmek için Yeni Cami’de bir araya gelen Denizlili gazeteciler, Nemutlu’nun çok sevdiği kırmızı karanfilleri tabutunun üzerine bıraktı.

Yeni Cami’de düzenlenen cenaze törenine katılan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk de Denizli basın camiasının ‘Karanfilli Hoca’sını kaybetmesi nedeniyle, çok üzgün olduklarını belirtti.

72 yaşındaki Karanfilli Hoca Abdulgaffar Nemutlu, Yeni Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı