REKLAMI GEÇ

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ OLMASIN DİYE TENEFFÜS ZİLİ KALDIRILDI

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ OLMASIN DİYE TENEFFÜS ZİLİ KALDIRILDI

Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Karaköy beldesindeki ilköğretim okulunda gürültü kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla “teneffüs zili” uygulaması kaldırıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2011 Cuma, 15:54

Kale Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, Karaköy İlköğretim Okulu’nda öğretmen ve öğrencilerin, “gürültü kirliliğinin” önlenmesi amacıyla geliştirdikleri proje ile okulda, teneffüse çıkış ve derse girişte zil çalınması uygulamasını kaldırmaya karar verdiklerini ve bunu da bir yazı ile kendilerine ilettiklerini bildirdi.

Müdürlük olarak okul yönetimine, derse giriş ve çıkış saatlerindeki disiplin korunduğu sürece “teneffüs zili” uygulamasının kaldırılmasının bir sakıncasının olmadığını bildirdiklerini kaydeden Tıkım, şunları söyledi: “Uygulamayla birlikte çevremizde haddinden fazla olan gürültü kirliliğini bir miktar engellemiş olduğumuz gibi ‘zilsiz eğitim’ öğrencilerimizde zamanı iyi kullanabilme ve sorumluluk duygusu geliştirme yönünden de katkı sağlıyor. Zilsiz eğitimi daha çok okulda yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umarım bütün okullara örnek bir çalışma olur. ”

Okulun 7. sınıf öğrencilerinden Ayşe Özel de uygulamayla dersteyken “şimdi zil çalacak”, “neden çalmıyor bu zil” gibi düşüncelerden arındıklarını belirterek, “Derste daha rahatız. Kulaklarımızı metal sesinden uzaklaştırıyoruz. Daha sade ve daha gürültüsüz bir dünya için bu çalışmaların bütün okullarda yapılmasını istiyoruz” dedi.

Üçüncü sınıf öğrencisi Mehmet Emre Çimenlik ise zil çaldığı zaman dikkatinin dağıldığını ifade ederek, uygulamadan memnuniyetini “Artık kendimi zilin çalmasına şartlandırmıyorum. Eskiden dersin en önemli yerinde zil çalıyordu. Öğretmenimizin anlattıkları havada kalıyordu. Ama artık konularımızı bölen o zil sesinden uzak rahat bir ders işliyoruz” sözleriyle ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı