REKLAMI GEÇ

Hırsızlık, Shakira’yı evinden etti

Hırsızlık, Shakira’yı evinden etti

Denizli’de, bir iş yerindeki kafesinden kaçarak mahallelinin mutfağından yiyecek çalıp, pencerelerini kıran maymunu bir haftalık yevmiyesine mal olan kişi, maymunu İzmir’de bir hayvansever arkadaşına verdiğini açıkladı. Diğer yandan Çanakkale Haytap Hayvan Haklari Federasyonu da, Orman ve Su İşleri Denizli İl Müdürlüğü’ne bir dikekçe göndererek Şakira’nın eziyet gördüğünü ve İzmir veya Gaziantep’te bulunan hayvanat bahçesine verilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2012 Cuma, 14:22

Muratdede Mahallesi’nde oto yıkamacılığı yapan Mertol Orhan, Güney Afrika’dan getirilen maymunun, üç gün önce kafesinden kaçarak mahalle sakinlerinin evlerinde, bahçelerinde gizlendiğini, mutfaklarından yiyecek aldığını, ancak mahallelinin “hırsız sizin maymununuz” demesinin kendisini üzdüğünü anlattı.

Orhan, maymunun ortadan kaybolmasının ardından belediye ekiplerinin uğraşlarıyla yakalanmasının kendisini sevindirdiğini belirterek “Maymun yakalanınca o sinirle gittim, başka birine verdim. Aslında ben çok seviyordum Shakira’yı, ama milletin mutfağını talan etmiş. Marullarını yemiş, yumurtalarını çalmış, bütün komşular Shakira”dan şikayetçi olunca bir arkadaşıma verdim, ‘bundan sonra sen bak’ diye. Artık İzmir’deki arkadaşım bakacak ona. Bana da başka bir arkadaşım vermişti. ‘Bu maymunu bana verme dedim’, ‘sen bakarsın’ dedi, bana bıraktı. Bu maymunun başıma iş açacağını biliyordum. Oto yıkamacıda otomobil, halı yıkayarak para kazanmaya çalışıyorum. Aldığım bir haftalık parayı Shakira’nın komşulara verdiği zararı ödemeye ayırdım. 3 günde bir insan vermez 300 liralık zarar. Her gün 100 liralık zarar vermiş. Bir hafta boşuna çalışacağım. Maddiyat önemli değil, ama manevi yönden perişan etti bizi. Komşularımıza karşı yüzümüzü kara çıkardı” dedi. Maymuna Lübnan asıllı Kolombiyalı şarkıcı Shakira”nın ismini verdikleri için özür dileyen Orhan, “Dans ediyordu, sürekli oynuyordu onun için ‘Shakira’ adını verdik, ama ismine layık olamadı. O maymunun hırsız olduğunu bilseydik, beslemezdik. Hırsızlığı ortaya çıkınca insan ister istemez soğuyor maymundan. Onu öyle gördükten sonra bir daha maymun beslememe kararı aldım” dedi.

Diğer yandan Denizli Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü’ne dilekçe ile müracaat eden Çanakkale Haytap Hayvan Hakları Federasyonu’da, Shakira’nın kafeste ızdıraplı bir yaşam sürdüğünü ve hobi olarak beslendiğini belirterek Shakira’ya acilen el konulması gerektiğini savundu.  Denizli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne gönderilen dilekçede şu ifadelere yer verildi. “Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi’nde çıkan Denizli Muratdede Mahallesi’nde bir oto servisinde çalışan Mertol Orhan isimli şahsın baktığı Shakira isimli maymunun firar ettiği haberine istinaden CİTES belgesi olmadığı gibi, bir kafeste doğal ortamına yabancı bir konumda ızdırap çektirilmesi nedeni ile kurumunuzca maymuna acilen el konularak hobi amaçlı hayvan bulundurma yönetmeliği gereği cezai işlem uygulandıktan sonra, hayvanın doğal ortamına yakın bir ortamda yaşayabileceği İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na ya da Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne gönderilmesinin sağlanması (masrafları maymun sahibine ödetilmek üzere) ve tarafımıza yapılan işlemlerle ilgili olarak 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini arz ederim”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı