REKLAMI GEÇ

İMAM GÜNAH ÇIKARTTI KÖYDE ORTALIK KARIŞTI

İMAM GÜNAH ÇIKARTTI KÖYDE ORTALIK KARIŞTI

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Yazır köyünün imamı Şaban Cansu’nun cami hoparlöründen yaptığı ilginç itiraf, başına dert oldu. Muhtarın caminin eski halılarını satmak için kendisine baskı yaptığını ileri süren ve “Vicdanım rahat değil. Halılarınıza sahip çıkın” diyen imamın iddiası köyü karıştırdı.

/ DENİZLİHABER / 20 Nisan 2011 Çarşamba, 15:59

Denizli’nin Çal ilçesi, bir köy imamının itirafını konuşuyor. Olay iki hafta önce Çal’a bağlı Yazır Köyü’nde yaşandı. Sabah 07.30’da 22 yaşındaki genç imam Şaban Cansu’nun cami hoparlöründen yaptığı anonsla uyanan köy sakinleri, hiç beklemedikleri bir itirafla karşılaştı. İmam Cansu, “Ey Yazır Halkı. Köy ihtiyar heyeti tarihi halıları satmak istiyor. Dün gece gözüme uyku girmedi. Buna vicdanım elvermiyor. Halıları camiye bıraktım. Köyünüze ve caminize sahip çıkın” diye seslendi. İmamın ilginç itirafının ardından 12 köy sakini Çal Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayın ortaya çıkmasından sonra ilçe müftülüğü camideki halılara el koyarken, kaymakamlık da cami hoparlöründen itirafta bulunan imamla ilgili idari soruşturma başlattı.

KAYMAKAM DOĞRULADI
Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, ortaya atılan iddiaların doğruluğunu ispatlar bir takım bulgulara ulaştıklarını belirtiken, “Köy muhtarının halıları satmak için bir takım girişimlerde bulunduğunu tespit ettik” diye konuştu. Ancak Kaymakam Arıkolu’na göre imam Şaban Cansu’nun olayı duyurmak için kullandığı yöntem yanlış. İmam hakkında da soruşturma başlattıklarını açıklayan Arıkoğlu, “Keşke bunu cami hoparlöründen açıklamak yerine amirlerine bildirseydi” diye konuştu.

MUHTAR ŞAKA YAPMIŞ
Köylülerin suç duyurusunun ardından ilçe jandarma komutanlığında ifadesi alınan Köy Muhtarı Erhan Altınöz ile köy ihtiyar heyetinden Musa Tek ve Özer Avcı’nın “Biz imama şaka yapmıştık. Ancak ciddiye almış” dediği öğrenildi. Jandarma iddia ile ilgili suç duyurusunda bulunan 12 köy sakinin dışında Yazır Köyü’nden birçok vatandaşın da ifadesine başvurdu.

SELA VERİLİYOR SANDIK
İmam Şaban Cansu’nun sabahın erken saatlerinde yaptığı konuşmayı önce “sela” sandıklarını söyleyen köy sakinleri, “İmamımızı dinleyince şaşırdık” diye konuştu. Olayın bir an önce aydınlatılması beklentisindeki Yazır Köyü vatandaşları, imamın iddialarının gerçek olduğu görüşünde. Köy sakinlerinden Mehmet Avcı, “İmama baskı yapmışlar. O da sabah camiden bize duyurdu” derken köyün eski muhtarı Ramazan Uymaz ise, “Olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.

HALILAR TARİHİ DEĞİLMİŞ
İlginç itirafa konu olan 6 halı, Çal Müftülüğü’nün çağrısı üzerine ilçeye gelen İl Müze Müdürlüğü’ne bağlı uzman bir ekip tarafından incelendi. İnceleme sonrası halıların tarihi bir özelliğinin olmadığı ortaya çıktı. Halılar şimdi ilçe müftülüğü tarafından satışa sunulacak. Gelirleri ise, müftülük bünyesinde yıllar önce oluşturulan eski halı satışlarıyla ilgili havuza aktarılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı