REKLAMI GEÇ

IRAK’LI ZAHRAA’YA DENİZLİ’DE YENİ YAŞAM

IRAK’LI ZAHRAA’YA DENİZLİ’DE YENİ YAŞAM

Irak’ın Nisiriye şehrinde yaşayan 10 yaşındaki Zahraa Salım Hussain Alfaleh, ölümü beklerken şifasını Türkiye’de buldu. Minik Zahraa, Denizli’de yapılan başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2010 Cumartesi, 16:49

Irak’ta yaşayan Zahraa, hayvanlardan kist kaptı. Üç yıl önce rahatsızlanan küçük kızın babası Salım Hussein Alfaleh, yavrusunun derdine derman bulabilmek için Bağdat, İran, Hindistan ve diğer Arap ülkelerinde çok sayıda doktora gitti. Doktorlar, küçük kızın karaciğerlerindeki kistlerin çok büyük olduğunu ve ameliyatın zor olduğunu, şayet ameliyat olursa Zahraa’nın masa da kalabileceğini söyledi. Kızını iyileştirmek için üç yıldır doktor doktor gezen baba Salım Hussein’in Bağdat’ta bir Arap doktorla tanışması, Zahraa’nın kaderini değiştirdi. Bağdatlı doktor, aileye Denizli’de faaliyet gösteren BSK Özel Cerrahi Hastanesi’ne gitmeleri için öneride bulundu. Salım Hussein, kızı Zahraa ile birlikte bir hafta önce Denizli’ye geldi. Yapılan kontrollerin ardından Genel Cerrah Prof.Dr. Mehmet Pekdemir, Zahraa’yı ameliyat etti. Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrası Zahraa’nın karaciğerlerindeki kistler tamamen temizlendi.

Minik Zahraa’nın öğretmen babası Salım Husein Alfaleh, 3 çocuğu olduğunu ancak Zahraa’nın tek kızı olduğunu ifade ederek, “Kızım benim için çok önemli. Irak’ta, İran’da, Hindistan’da ve diğer Arap ülkelerinde kızımı hastane hastane dolaştırdık ama bir sonuca ulaşamadık. Irak’ta tanıdık doktorlar vasıtasıyla buraya geldik. Buraya gelirken hiç umudum yoktu, belki bir son umuttu diye düşünüyordum. Çünkü birçok yerde kızımı ameliyat yapmadılar ve çok riskli ölebilir dediler. Şimdi kızım eski sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum. Türk doktorlardan Allah razı olsun. Sevincimi şu an anlatamam. 3 yıldır kızımın sağlığına kavuşması için uğraşıyorum. O’nu çok seviyorum” dedi.

10 yaşındaki minik Zahraa ise biraz ağlamaklı biraz gülümseyerek baktığı etrafına, bildiği türkçesiyle, “Çok mutluyum. Türkiye’yi çok seviyorum” diyerek objektiflere el salladı.

BSK Cerrahi Hastanesi Müdürü İsmail Öksüz, birçok ülkede yapılamayan ve risk taşıyan ameliyatı kendilerinin yaptığını söyleyerek, “Minik kızımız çok hastane ve ülke dolaşmış ama risk almamışlar. Bu ameliyatı yaparsak Zahraa’nın masada kalıp ölebileceğini söylemişler. Türkiye’de birçok yerde bu ameliyat yapılabilir ancak kolay bir ameliyat değil. Irak’ta bulunan doktorlar vasıtasıyla iletişim kurup bizi buldular. Biz de kendilerine ölüm riski olduğu için imzalatıp ameliyat yaptık. Şu an sağlığı iyi” dedi.

Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Pekdemir’in yaptığı ameliyat sonrası küçük kız sağlığına kavuştu. Sağlık durumu çok iyi olan Zahraa Salım Hussein Alfaleh’in sağlık durumu ile ilgili ameliyatı yapan Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Pekdemir, “Küçük kızın karında ileri derecede şişlik vardı. Karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle hastanemize geldi. Karaciğerdeki kist oluşması nedeniyle küçük kızda gelişme geriliği vardı. Karnındaki oluşan şişlik 3 yıldır varmış, Irak, Hindistan ve diğer Arap ülkelerinde farklı sağlık kuruluşlarına başvurmalarına rağmen bir sonuca ulaşamamışlar. Tavsiye üzerine hastanemize geliyorlar ameliyatla karaciğerden 8 adet büyük kist çıkartıldı. Ciddi bir ameliyattı, belki de hayatımın en büyük ameliyatıydı. Sağlık durumu şu an çok iyi, Türkçe bile öğrendi. Birkaç güne kadar hastamızı taburcu edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı