REKLAMI GEÇ

İSMİ EN UZUN MİLLETVEKİLİ ADAYI

İSMİ EN UZUN MİLLETVEKİLİ ADAYI

SP’nin Denizli’den 5’inci sıra milletvekili adayı gösterdiği Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, hem adı hem de uzun saçlarıyla dikkat çekiyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2011 Cumartesi, 19:02

Saadet Partisi Denizli 5. Sıra Milletvekili adayı Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, ‘en uzun isimli milletvekili adayı’ unvanını taşıyor. Nebioğulları’nın adı ve soyadı toplam 43 harften oluşuyor. 34 yaşındaki Nebioğulları, “Bunun avantaj ve dezavantajları var. Ama avantajları daha fazla. Meclis’e girdiğim zaman sima olarak beni hatırlayamayabilirler ama ismim Türkiye’nin aklında yer tutacak. Simamız unutulsa da ismimiz hep yaşayacak” dedi. İsminin uzun olmasının en büyük dezavantajının bürokraside karşısına çıktığını belirten Nebioğulları, “TMBB’ye gittiğim takdirde ilk hedefim bu sorunu çözmek olacak” diye konuştu.

Doğduğunda, babasının, birden fazla isim öneren arkadaşlarını kıramayıp, kendisine böylesine uzun bir isim verdiğini belirten Nebioğulları, “Babam, ‘biz de hepsini koyalım’ deyince, bizim ismimizde böyle oldu” dedi.

Nebioğulları, bürokraside yaşadığı tüm zorluklara rağmen, kızına da birkaç isim vermiş. Nebioğulları, “İsmimin uzun olmasının en büyük dezavantajını bürokraside yaşıyorum. Herkes teknolojinin nimetlerinden faydalanırken, ben teknolojinin dezavantajlarını gördüm. Bir anlamda teknoloji beni vurdu. Hastaneye gittiğimde kendime provizyon alamıyorum. İsim hanesine isimlerim sığmıyor. Bilgisayar programlarını yazanların benim gibi uzun isimli insanlar aklına gelmemiş. Şimdi her hastaneye gittiğimizde bilgi işlem servisinden kayıt yaptırmak zorunda kalıyorum. Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa adında bir kızım var. Yaşadığım sorunları kızımın da yaşamamasını istiyorum. Benim yaşadığım bu dezavantajları, köyde kentte yaşayan benim gibi uzun isimli vatandaşlarımız da yaşıyordur. Meclis’e gittiğim takdirde ilk hedefim bu sorunu çözmek olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı