REKLAMI GEÇ

Kanamalı hastayı hastaneden kovdular

Kanamalı hastayı hastaneden kovdular

Sırtında çıban çıkan ve kanamalı durumda Servergazi Devlet Hastanesi’ne giden, burada kalp, şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıkları bulunduğunu belirtmesine rağmen, hiçbir tahlil yapılmadan ameliyat masasına yatması söylenen hasta, sağlık görevlilerinin söylediğini yapmayınca, “Ameliyat olacaksan ol, olmayacaksan ‘Gönüllü gidiyorum’ belgesini imzala, git” denilerek hastaneden gönderildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2008 Cumartesi, 01:00

Denizli’de bir kişi rahatsızlanıp tedavi için gittiği hastaneden kovuldu. İlginç olay geçen ay yaşandı. Evli iki çocuk babası emekli Yakup Kaya (47), sırtında çıban çıktığı için Servergazi Devlet Hastanesi’ne gitti. Çıban yarası kanamasına rağmen bir türlü doktorla görüşemedi. Bir müddet sonra hemşirelerin ardından doktorla görüşen Yakup Kaya’ya, doktor, ‘Hemen ameliyat olmasın’ dedi ve ameliyat masasının hazırlanmasını istedi. Kaya ise, kendisinin rahatsız olduğunu söyleyip, ‘Doktor bey. Ben de şeker var, kalp var, tansiyon var. Bir tahlil yapmadan nasıl ameliyat masasına yatın diyorsunuz” dedi. Ancak doktor buna olumsuz yanıt verip, “Ameliyat olacaksan ol, olmayacaksan imzala buradan git” dedi. Bu durum üzerine şaşıran Kaya, dışarıda hemşirelerle konuşmaya başladı. Hemşirelere de derdini anlatmaya çalışan Kaya, “Ameliyat olacaksanız yatın olmayacaksanız bizim göstereceğimiz gönüllü gidiyorum belgesini imzalayıp gidin” cevabını aldı.

Bu duruma şaşıran Yakup Kaya, sırtı kanamalı bir şekilde Denizli Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada derdini anlatan Yakup Kaya’ya tahlil ve test yapıldı. Kaya’nın sırtında kist oluştuğu belirtildi. Devlet Hastanesi’nde tahlillerin ardından ameliyata yatan Yakup Kaya’nın sırtında oluşan kist, ameliyatla alındı. Yeniden eski durumuna dönen Yakup Kaya ise, kendisiyle ilgilenilmediğini söyleyerek, “Ben hastaneye geldiğimde çok rahatsızdım. Doktor ile bir türlü görüşemedim. Doktorun ismini hatırlamıyorum. Sırtımda kanama vardı. Durumu anlattım. Hemşireler doktorla görüştü. Ben bayağı bir zaman geçtikten sonra doktorla görüştüm. Doktor bana ‘Ameliyat olmalısın’ dedi. Ben de kendisine ‘Rahatsızım, tahlil yapmadan mı ameliyata gireceğim’ dedim. O da bana ‘Eğer ameliyat olacaksan yat, olmayacaksan git’ dedi” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Gürbüz Akçay ise, “Ben kendim çocuk hekimiyim. Konu bana ulaşmadı ancak çıban vakası ile gelen bir hastanın birçok nedeni olabilir. İyi huyludur, kötü huyludur. Tümöre zemin hazırlayan bir vakadır ya da lokal damar bozukluğu da olabilir. Burası büyük bir hastane ve birçok branş var. Bazen hastalar ile doktorlar arasında iletişim bozukluğu yaşanabiliyor. Bizde hastalık değil hasta var. Burada hastanın teşhisi konulur, tedavisi yapılır ve gönderilir. Bunu araştırmak lazım. Herkes izinli olduğu için bu hastayı bayram bitiminde araştıracağım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı