REKLAMI GEÇ

KAYIP İŞADAMINDAN HABER VAR!

KAYIP İŞADAMINDAN HABER VAR!

Özbekistan’da 4 yıl önce dolar üzerinden ticaret yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Denizlili İş Adamı Halil Nalçacı’dan haber geldi. İş adamının sağlık durumu iyi, Türkiye’ye teslim edilmesi için diplomatik çalışma başlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2010 Cumartesi, 17:12

Geçtiğimiz yıl Denizlihaber’in gündeme getirdiği haberle Denizlili işadamı Halil Nalçacı’nın Özbekistan’da tutuklandığı ve ailesinin 4 yıldır kendisinden haber alamadığı ortaya çıkmıştı.

Denizlili işadamı Halil Nalçacı (45), 16 yıl önce fırıncı olarak Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gitti. Yaklaşık 6 yıl önce Taşkent’teki 14 Türk arkadaşı ile birlikte bir firma kurdu. Firma, sosis zarı ve ameliyat ipliği üretimine başladı. İşadamlarının birlikte kurduğu firma Türkiye üzerinden Avrupa’ya ihracat yapmaya başladı. Ortaklar, üç yıl önce Taşkent polisinin düzenlediği operasyon sonrası gözaltına alındı.

İddiaya göre ülkede yabancı para ile ticaret yapma yasağına muhalefetten 15 yıl hapis cezasına çarptırılan 15 işadamından Halil Nalçacı’nın kardeşi Ahmet Nalçacı, kardeşinin akıbeti ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamayınca, girişimlerde bulunarak çalmadık kapı bırakmadı.

Başbakanlık, Dış İşleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere çok sayıda kuruma yazılı başvuran ve ağabeyinden haber almaya çalışan Nalçacı, ağabeyi ile ilgili tek haberi Dış İşleri Bakanlığı’ndan öğrendi. Kardeşinin bir türlü izine ulaşamayan acılı kardeş Ahmet Nalçacı, Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un verdiği soru önergesi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in çalışmaları sonucu kardeşiyle ilgili son durumu öğrendi.

Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre Denizlili İşadamı Halil Nalçacı’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve Türkiye’nin Nalçacı’nın
iadesi için diplomatik çalışmalara başladığı öğrenildi.

Sevindirici haberi Milletvekili Ali Rıza Ertemur ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’den öğrenen acılı kardeş Ahmet Nalçacı, abisinden haber almak için kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Kardeşinin Türkiye’ye bir an önce dönmesini beklediğini söyleyen kardeş Nalçacı, ağabeyi gibi orada tutuklu bulunan diğer Türk iş adamlarının da geri getirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı