REKLAMI GEÇ

KENDİNE DEĞİL, KENTİNE AŞIK!

KENDİNE DEĞİL, KENTİNE AŞIK!

Akademisyen Şerif Kutludağ’ın dördüncü kitabı “Şiirlerle Denizli” çıktı. Kentin önemli düşün adamlarından depremlerine, Güney’den Çameli’ye tüm önemli olayları, kişileri ve mekanlarını konu eden 100’ün üzerinde şiirin olduğu kitap tam bir ŞEHRENGİZ!…

/ DENİZLİHABER / 29 Kasım 2010 Pazartesi, 17:33

Örneklerine divan edebiyatında ve Osmanlı’nın son dönemlerinde, 18. ve 19. yüzyıllarda rastlanan ŞEHRENGİZ isimli, şehre duyulan sevgiyi ve beğeniyi anlatan şiirlerin yer aldığı bir kitap Denizlili okuyucularla buluştu. Kitabın ismi “Şiirlerle Denizli”… Yazarı tanınmış bir akademisyen. Denizli’nin sevilen isimlerinden Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ’ın, “Al Gözüm Seyreyle” üst başlığındaki ilginç çalışması, Denizli Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıktı. İçinde, Denizli’nin tarihi ve doğal güzellikleri, önemli olayları, kişileri ve mekanlarının konu edildiği 100’ün üzerinde şiirin bulunduğu kitaptaki eserlerin tümü Kutludağ’a ait.

Piyade Tugayı’na bile şiir yazdı
Çalışma, sanatçının şu ana kadar yayınladığı dördüncü, içeriği bakımından ise (şiir) ikinci kitabı. Çekirge istilası, “koca ırlantı” olarak adlandırılan büyük depremler, Denizli’nin yakın ve uzak tarihindeki önemli olayların yanı sıra Merkez Efendi, Server Gazi gibi önemli şahsiyetleri, kent merkezindeki önemli mekanların yanı sıra, 18 ilçeye de yazılmış ayrı ayrı şiirlerin arasında en ilginç olanlardan biri ise 11. Piyade Tugayı…

Kutludağ’ın “Denizli”si
Şairin egosundan arındırılmış şiirlerin yer aldığı son eseri üzerine sohbet ettiğimiz Şerif Kutludağ, Yaşar Çallı’nın tabloları, Zeki Akakça’nın fotoğrafları gibi, şiirleriyle bir Denizli tablosunu ortaya koymak istediğini söyledi. Şair, “Ben Denizli’ye aşığım ve geriye kendimden bir şeyler kalsın istiyorum” diye konuştu. 1980’lerden bu yana Denizli’yi yazdığını, eserini de o tarihten bu yana yazdığı şiirlerden seçmelerle oluşturduğunu aktaran Kutludağ, Yahya Kemal Beyatlı’nın “İstanbul”u, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bursa’da Zaman”ı gibi eserlerin ardından, Denizli’nin de “Şiirlerle Denizli” isimli bir esere kavuştuğunu belirterek, böylesine bir uğraşla kente hizmet vermekten ötürü mutlu olduğunu aktardı.

ŞEHİR ŞİİRLERİNE ŞEHİR BELEDİYESİ DESTEĞİ
Kitabın hazırlığı sırasında Şerif Kutludağ’ın projesi hakkında bilgi sahibi olan Denizli Belediyesi, kent tanıtımına lirik bakışla yaklaşacak bu eserin baskı çalışmasını üstlendi. Eser, Denizli Belediyesi Kültür Yayınları arasına alındı. Belediye tarafından ücretsiz olarak 2 bin adet bastırılıp dağıtılan şiir kitabını temin etmek isteyenler, Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne başvurabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı