REKLAMI GEÇ

“Mutlaka kapı dürbününüz olsun”

“Mutlaka kapı dürbününüz olsun”

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Merkezi, vatandaşları hırsızlara karşı hazırlıklı olmaya çağırdı. Merkezden yapılan açıklamada, vatandaşlardan, kapılarına mutlaka kapı dürbünü taktırmaları istendi.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2009 Salı, 01:00

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Merkezi, vatandaşlardan, kapılarına mutlaka kapı dürbünü taktırmalarını istedi. Merkezden yapılan açıklamada, “Evinize yeni taşındıysanız kapı kilitlerini değiştirin. Kapınıza emniyet zinciri takın. Kapı ziline adınız ve soyadınız yerine, adınızın ve soyadınızın baş harflerini yazın. Alt katta oturuyorsanız pencerelerinize parmaklık yaptırın. Ancak parmaklıklar, üst katlara tırmanabilecek şekilde olmasın. Apartman giriş kapısının ilk güvenlik kapısı olduğunu unutmayın ve kapılı tutun. Apartman giriş kapısına diyafon taktırın ve kapıyı tanımadığınız kişilere açmayın. Apartmana gelen yabancı kişilere, komşularınız hakkında bilgi vermeyin. Evinizden kısa süre ayrılsanız dahi kapınızı kilitleyin. Dilenci ve bohçacı gibi kişileri evinize almayın” denildi.

Anahtarların üzerine isim ve adres yazılmaması istenen açıklamada, “Evinizden uzun süreli ayrıldığınız durumlarda, postalarınızın posta kutusunda birikmemesini sağlayın. Evde olmadığınız zamanlarda, ışıkları açık bırakarak, kapının önüne ayakkabı-terlik koyarak evde olduğunuz izlenimi verebilirsiniz. Komşularınızla diyalog içerisinde olun. Siz komşunuzun evini kollarsanız, komşunuz da sizin evinizi kollayacaktır. Hırsızlar ilk önce yatak odalarını karıştırırlar, değerli eşyalarınızı başka yerlere saklayınız. Evinizde değerli eşya ve fazla miktarda para bulundurmamaya özen gösterin. Yatmadan önce kapı ve pencerelerin kapalı olup olmadığını kontrol ediniz. Anahtarlarınız üzerine isim ve adresinizi yazmayınız” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı