REKLAMI GEÇ

ONUN KEMİKLERİ BİZİM YÜREĞİMİZ SIZLADI

ONUN KEMİKLERİ BİZİM YÜREĞİMİZ SIZLADI

DİSK’in Kurucu Genel Başkanı Denizlili Kemal Türkler’in öldürülmesine ilişkin 26 yıldır süren dava zaman aşımına uğradı. 3 kez bozulan dava, suç tarihinin üzerinden 30 yıl geçtiği gerekçesiyle dün zaman aşımından düştü.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2010 Perşembe, 10:10

Türkiye O’nu, 1977’de Taksim’deki olaylı 1 Mayıs kutlamalarında on binlere yaptığı seslenişi sırasında çekilen görüntüsüyle hatırlıyor. DİSK Genel Başkanı iken 22 Temmuz 1980’de öldürülen Denizlili efsane sendikacı Kemal Türkler’in davası zaman aşımına uğradığı için düştü.

DİSK Genel Başkanıyken Merter’deki evinin önünde 22 Temmuz 1980’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren efsane sendikacı Kemal Türkler’in ölümünün üzerinden tam 30 yıl geçti. Ancak Türkler’in öldürülmesiyle ilgili açılan dava geçen bu süre zarfında sonuçlandırılmış değildi. Ancak Kemal Türkler’in avukatına göre bu bir siyasi cinayetti.

Önceki gün (Çarşamba) görülen duruşma sonrası Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, karara tepki gösterdi. Çelebi, “Zaman aşımının bütün yolları ve yöntemleri denenerek bugünkü nihai kararı yargıç verdi. Bizim açımızdan sanık katildir ve Kemal Türkler’i öldüren kişidir. Bu da yargı tarafından iki kez tespit edilmiştir ve perçinlenmiştir. Bunun daha ötesi yok. Bu tescile rağmen bugün uzatmalarla, usul oyunlarıyla, bir sürü belgelerin gizlenmesiyle dava kasıtlı olarak zaman aşımına taşınmıştır. Zaman aşımına uğratılması, bu katilin katil kimliğini bizim açımızdan ortadan kaldırmıyor” dedi.

Avukatların sürecin devamına ilişkin her türlü itirazı yapacağına dikkat çeken Süleyman Çelebi, “İtirazlarımızı gerek Yargıtay sürecinde, gerekse uluslararası mahkeme nezdinde sonuna kadar devam ettireceğiz. Kemal Türkler davası bizim açımızdan katilleri belli olan bir davadır. Bu kararları verenler huzur içerisindeler ise, rahat uyuyacaklarsa, ne kadar uyuyacaklarını kendi vicdanlarına bırakacağız. Bizim açımızdan vicdani olarak aklanmış değildir. Bizim açımızdan hukuken aklanmış değildir, diğerleri beyhude çabalardır” diye konuştu.

Adliye önündeki grup “Kemal Türkler aramızda” ve “Katiller halka hesap verecek” sloganları atarken, Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan da karara sert tepki gösterdi. Sanığın, babasının katili olduğunu ve bunu gözleriyle gördüğünü öne süren Soydan, “Devlet babamı öldürttü, öldürttüğü katili senelerce korudu. Gözümüzün içine baka baka davaların normal seyrinde görülmesine izin vermedi. Şimdi de zaman aşımı nedeniyle davanın ortadan kaldırılması gerektiği söyleniyor. Ben bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak, ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidip devleti mi şikayet etmekten üzüntü duyarım’ diyordum ama bundan sonrası için üzüntü duymayacağım. Benim babam öldü, 30 yıldır mezarında yatıyor. Hala mezarında bile babamdan korkuyorsunuz. Babamdan korkmaya devam edin. Devlet, öldürttüğü katili korumanın hesabını muhakkak bir gün verecektir” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı