REKLAMI GEÇ

OTOBÜSTE NE UNUTULMAZ? DENİZLİ HER ŞEYİ UNUTTU!..

OTOBÜSTE NE UNUTULMAZ? DENİZLİ HER ŞEYİ UNUTTU!..

Herkesin söylediği “Cümle unutkan bir milletiz” bu Türklere özgü bir durum mudur bilinmez, ancak, kentte ulaşımı sağlayan halk otobüslerinde unutulanlar, bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2010 Çarşamba, 18:44

Toplu taşıma işini yürüten halk otobüslerinden sorumlu müdür Müfit Özkan, “Toplu taşıma işinde görevli tüm otobüsler, o hatta görevli şoför tarafından son duraklarda mutlaka kontrolden geçirilir. Unutulan eşyalar da zaten orada ortaya çıkıyor. Unutulan eşyalar, koltuk aralarında veya koltuk altlarında kalıyor. Arka koltuğun arkasında bulunan bölmede de çok fazla unutulan eşyayla karşılaşıyoruz. Denizlililerin unuttuğu eşyalar, şoförlerimiz tarafından Bayramyeri Meydanı’ndaki hareket amirliğimize ve eski Zahire Pazarı’ndaki garajımızda bulunan depomuza teslim ediliyor. Otobüslerde eşyalarını unutanlar bu iki yerden eşyalarını tutanak karşılığı bizlerden geri alıyorlar. Unutulan sebze, meyve ise sahiplerinin gelmemesi halinde, bunlar fakir ailelere dağıtılıyor. Giyim eşyalarını ise 6 ay depolarımızda bekletiyoruz. Sahipleri gelmezse hayır kurumlarına veriyoruz” dedi.

“Bilgisayar bile unutanlar oldu”
Otobüslerde 2.5 yıldır yüzlerce cep telefonu, gözlük, çanta, cüzdan, ayakkabı, terlik, giyim eşyası, sebze meyve poşetleri, anahtar, bayram kostümü, şemsiye, iç çamaşırı, kırtasiye malzemesi, okul eşyası, örgü ve hatta diz üstü bilgisayarın bile unutulduğunu ifade eden Özkan, “Unutulan cüzdan, cep telefonu gibi kıymetli eşyaları inceleyip sahiplerine veya yakınlarına ulaşarak eşyanın teslim alınmasını istiyoruz. Üzerinde sahibi ile ilgili her hangi bir isim, adres veya not bulunmayan eşyaları ise depolarımızda koruma altına alıyoruz. Unutulan eşyalardan bozulacak cinste olanları ise iki gün bekletip çöpe atıyoruz. Denizlililer son aylarda daha fazla unutkan oldu. Depolarımızda biriken, sahipleri tarafından teslim alınmayan giyim eşyalarından büyük bölümünü hayır kurumlarına bağışladık. Denizlililerin rahat ve huzurlu yolculuk yapabilmesi için tüm otobüslerimiz kamera sistemi ile kontrol ediliyor. Kamera görüntülerinden de unutulan eşyaların sahiplerini belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

Unutkanlığın birçok sebebi olabilir
Unutmanın doğal bir süreç olduğunu dile getiren Psikiyatri Derneği Denizli Şubesi Genel Sekreteri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Ahmet Öz de, “Gerekli olan bilgileri insan beyni saklamaya çalışır. Günümüzde unutma ile ilgili şikâyetlerin asıl sebebi uyaran yoğunluğudur. İnsanlar gazete okuyarak ve televizyon izleyerek güne başlıyor. Yapılan reklâmlar da insanların beynine kazınıyor, reklâm tabelaları insanların beynine kazınıp unutulmaması için profesyonelce hazırlanıyor. Bu ve bunun gibi birçok etken neleri unutmayacağımızı karıştırmamıza neden oluyor. Gelişen teknoloji ve bilgi ile birlikte insan olarak her gün yeni şeyler öğrenip, yeni şeylerle karşılaşıyoruz. Bunlar da neleri anımsayacağımızı unutmamıza neden oluyor. Giyim veya herhangi bir eşyanın unutulması da tüketim toplumu olmamızla ilgili… Her gün yeni şeylere hedefleniyoruz, elde ettiğimizde hazzını alıyoruz, yeniden başka bir şeye odaklanıyoruz. Sahip olduklarımızın farkına varmadan yeni şeyleri istiyoruz. Bu etkenler de eşya unutmalarını tetikliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı