REKLAMI GEÇ

PAÜ’de türkü ve şiir dinletisi

PAÜ’de türkü ve şiir dinletisi

Pamukkale Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Türk’çe Bakış Topluluğu’nun gerçekleştirdiği “Hayat ve Sanat” programının 4’üncüsü PAÜ Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapıldı. YAZ-AR-BİR şair ve sanatçıları konferansa şiir ve türkü dinletileri ile destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2019 Çarşamba, 15:02

“Hayat ve Sanat” konulu konferansın 4’üncüsü PAÜ Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapıldı. Şiir ve türkü dinletileri ile YAZ-AR-BİR’in de destek verdiği konferansı Pamukkale Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Türk’çe Bakış Topluluğu düzenledi.

Konferansın açış açış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat, dernekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tat, “Kısa adı YAZ-AR-BİR olan derneğimiz Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin yüzün üzerinde üyesi vardır. Bugüne kadar beş uluslararası sempozyum, birçok panel, dinleti, imza ve tanıtım toplantısının yanında basılı yayınlarımız da oldu. Sivil toplum örgütleri, belediyeler ve kamu kurum kuruluşlarıyla ortak etkinliklerimiz oldu. Bu etkinliklerimizden en önemlilerden biri Denizli Büyükşehir Belediyesi Desteğiyle, Denizli Muharip Gaziler Derneği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftasında yaptığımız programdır”dedi.

Dernek içerisinde eğitime önem verdiklerini, atölye çalışmaları ve kurslarla üyelerinin gelişmesinin, daha kaliteli ve daha fazla üretmesinin önünü açmaya çalıştıklarını da anlatan Tat, “Her ayın ilk cumartesi günü yaptığımız Denizli Şiir Günleri-Şiirini Al da Gel etkinliğimiz gelenekselleşti ve Aralık ayında 27’incisini yapacağız. Ülke içindeki etkinliklerimiz dışında KKTC ve Bulgaristan’da da yapacağımız etkinliklerle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.”

Türk’çe Bakış Topluluğu adına YAZ-AR-BİR yönetim ve üyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu yaptığı konuşmada kültür ve sanatın önemine değindi. Türk’Çe Bakış Topluluğu mensubu öğrencilerin faaliyetlerini her zaman desteklediğini onların büyük gayretler harcayarak ortaya koydukları etkinliklerin merkezinde öz kültürümüzün yer aldığını belirtti.

Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu “Önümüzdeki günlerde düzenlenecek yeni etkinliklerde de desteklerinizi bekliyorum. Öğrencilerimizi kırmadınız zahmet edip buraya kadar geldiniz, güzel bir gün yaşattınız, teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı