REKLAMI GEÇ

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YİNE ŞİDDET!

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YİNE ŞİDDET!

Servergazi Devlet Hastanesi’nde görevli Sağlık Memuru Cem Süllen, bir hasta tarafından darp edildi. Sağlık-Sen Denizli Şubesi Başkanı Kemal Çırak, saldırıyı kınayarak yetkililerin, sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamakla sorumlu olduklarını hatırlattı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2011 Pazartesi, 16:52

Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Kemal Çırak, kendisini yaralayan ve tedavi olmak üzere
Servergazi Devlet Hastanesi’ne getirilen bir hastanın, tedavisi ile ilgilenen Sağlık Memuru Cem Süllen’e saldırdığını belirterek, saldırıyı kınadı.

Çırak, “ Bu işin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin boyutları maalesef her geçen gün büyümektedir. Sağlık çalışanlarının mesleki saygılarının korunması gerekmektedir” dedi.

Saldırıya maruz kalan bu meslektaşlarının korunamamasının, sağlık çalışanlarının çalışma güvenliği sorununun hangi boyutlara ulaştığını göstermesi açısından ibret verici bir durum olduğunu belirten Çırak, “Çalışan hakları konusunda, kurumsal düzeyde gereken hassasiyetin oluşmaması nedeniyle, sağlık çalışanları kurumlarında hemen her gün şiddet ve hakaretlere maruz kalmaktadır. Çalışma ortamlarında can güvenliği sorunu yaşayan çalışanlardan, nitelikli hizmet üretmelerini beklemek mümkün değildir. Bu nedenle hasta hakları ile çalışan hakları birbirini tamamlayan unsurlar olarak kabul edilmeli ve çalışan hakları da ihmal edilmemelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı