REKLAMI GEÇ

SOKAK KÖPEĞİNİ ÖLÜME TERK ETMEDİ

SOKAK KÖPEĞİNİ ÖLÜME TERK ETMEDİ

Omurilikleri zarar gördüğü için arka ayakları tutmayan sokak köpeği, hayvansever bir vatandaş tarafından yaptırılan özel tekerlekli alet ile yaşama bağlandı.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2011 Cumartesi, 16:01

Denizli’de bir hayvanseverin bulduğu yaralı köpek, yapılan protez yürüteçle yeniden hayata bağlandı. Denizli’den Kaklık beldesine giderken, yol kenarında yaralı köpeği gören Bülent Gökçe, duyarsız kalmadı ve ‘Derin’ ismini verdiği köpeğe sahip çıktı. Gökçe, omurilikleri zarar gördüğü için arka ayakları tutmayan sokak köpeğini evine getirdi ve köpek için özel olarak protez yürüteç yaptırdı. Yatalak bir hastaya yapılan tüm bakımları, Derin isimli köpeğine yapan Gökçe, yapılan tedaviler sonucunda ayaklarında his oluşmaya başlayan köpeğinin biran önce iyileşmesini bekliyor.

Bülent Gökçe, otomobiliyle Kaklık beldesinden geçerken refüjde ayaklarını sürüyerek karşıya geçmeye çalışan köpeği görünce aracına aldığını anlattı. Köpeğin kendisine “beni kurtar” der gibi bakmasından etkilendiğini, otomobiline alınca da uysallaştığını dile getiren Gökçe; “Her yeri yara bere içerisindeydi. Sürünmekten ayakları iltihap kapmış. Bacaklarını temizleyip yıkadım ve bir veterinere götürdüm. Veterinerle birlikte serum verdik. Bacaklarındaki iltihapları temizledik. Evimin çatısında ona özel bir yer ayarladım. Altına tıpkı bir çocuk gibi bez bağladım” dedi.

Köpeğe anlamlı baktığı için “Derin” ismini verdiğini ifade eden Gökçe, “İngiltere’de tanıştığım bir veterinerlerle bağlantıya geçtim. Bana köpeğin belinin ve bacağının filmini çektirmemi söyledi. Bunu yaptıktan sonra İngiltere’den gönderilen kremlerle, egzersiz ve tedaviye başladık. Arka ayaklarını kullanamadığı için iki tekerlekli metal çubuğun bulunduğu özel bir alet yaptırdım. Ayaklarını ve vücudunu, bu aletin içine yerleştirerek onu yürütmeyi başardık. Tedavisi bittiği zaman, sokaklarda diğer köpekler gibi koşacak ve oynayacak ” dedi.

Hayvanlara karşı insanların daha duyarlı ve şefkatli olması gerektiğini ifade eden Gökçe, “İnsanlar konuşarak şikayetlerini anlatabiliyor ama köpeklerin bu şansı yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı