REKLAMI GEÇ

Sözler ile eylem tutmadı

Sözler ile eylem tutmadı

Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan protokol üyeleri; güvenli gıda, gıdaları saklama ve tüketme koşulları, hijyen gibi konularda konuşmalar yaptı. Törende ilginç olan ise törende yaşananların protokolün sözleriyle uyuşmamasıydı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2008 Perşembe, 00:00

16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlamaları, bu yıl Kayhan Mehmet Atmaca İlköğretim Okulu’nda düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Nevzat Sinan çocuklara, dengeli beslenme ve gıdaların hassasiyeti üzerine bir konuşma yaptı. Tören bitişinde gazetecilerin “Sayın Valim isterseniz hep birlikte okul kantinini gezelim” çağrısına sıcak bakmayan Sinan, “Eğer ben gezersem kötü bir şeyler görürüm. O yüzden benim yerime siz gezin” diyerek konuyu geçiştirdi. Vali Yardımcısı’nın bu sözleri, devlet adamlarının, söylediklerinde ne denli samimi olduklarının da bir göstergesi oldu.

Gıda güvenliği nerede kaldı?
Dünya Gıda Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte gözlerden kaçmayan bir diğer önemli konu da, tören bitişinde ilköğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere alan getirilen tetrapak ambalajlı sütlerin saatlerce güneşin altında bekletilmesi oldu. Yaklaşık 22 derece sıcaklıkta güneşin altında saatlerce bekletilen tetrapak ambalajlı sütler, tören bitiminin ardından çocuklara dağıtıldı. Üstelik protokol üyelerinin gıda güvenliği, gıdaları saklama koşulları ve dikkat edilmesi gereken hususlar konulu konuşmalarının hemen akabinde dağıtılan sütlerle çocukların sağlığı apaçık tehlikeye atılmış oldu. 22 derece hava sıcaklığında saatler boyu direkt güneş ışığına maruz bırakılan sütlerin bozulma riskinin son derece yüksek olduğunu söyleyen Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilcisi Esin Aysan, yapılanların Dünya Gıda Günü’ne yakışmadığına dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı