REKLAMI GEÇ

TEKSTİL İŞÇİSİNİ KAYBETTİ!

TEKSTİL İŞÇİSİNİ KAYBETTİ!

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’de 2000’li yıllarda tekstil sanayisinde 50 bin çalışan varken bugün bu sayının 36 binlere gerilediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2011 Cumartesi, 18:01

DSO Başkanı Keçeci, Denizli’nin ekonomik büyüklüğü ile Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer aldığını ve özel bir konuma sahip olduğunu kaydetti. Denizli’de sosyal sigortalara kayıtlı 155 bin işçinin bulunduğunu vurgulayan Keçeci, ‘Denizli’nin ihracatı 2,5 milyar dolar. Denizli, Türkiye’deki ilk bin şirkete 26 firmayla giriyor. Bunların içerisinde ilk 25’inci sırada olan şirketlerimiz var’ dedi.

Denizli’de en önemli sektörün tekstil olduğuna işaret eden Keçeci, ‘Tekstil ihracatımız 1 milyar 250 milyon dolar. 2000’li yıllarda Denizli’de çalışan 150 bin işçinin 50 bini tekstildeydi. Bu çalışan işçinin yarısı kadın. Bugün 155 bin işçinin 36 bini tekstil çalışanı bununda 18 bini kadın işçi’ şeklinde konuştu.

Denizli sanayisinin yalnız tekstile dayalı bir kent olmadığını belirten Keçeci, ‘Denizli’de tekstil dışında çok farklı sektörler boy gösteriyor. Bunların içerisinde özellikle bakır ve kablo, cam, kağıt, mermer, makine yapımı Denizli’de önemli noktalarda. Denizli bugün Türkiye’nin ihracat yapan ilk 10 ilinden sekizincisi’ diye konuştu.

Denizli tekstil sanayisinde çalışan sayısının 2000’li yıllarda 50 bin iken bu sayının 36 binlere düştüğünü belirten Keçeci, ‘Bu Denizli’de sanayinin çeşitlendiğini gösteriyor. Eskiden sadece tekstil alanında bir yoğunlaşma varken bugün bütün alanlarda çalışan sayısı artmaya başladı. Sanayimiz çeşitlendikçe, çalışanların dağılım yüzdelerinde birtakım değişmeler gösterdi’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı